Kompositören laddar upp inför den stora finalen – G:son: ”Det är nervöst”

Publicerad:
Thomas G:son i green room tillsammans med Loreen, hennes pojkvän Charli Ljung samt delegationschefen Lotta Furebäck, under tisdagens semifinal. Foto: Jessica Gow/TT

Efter veckans semifinal i Eurovision song contest tog sig Loreen enkelt vidare till finalen som går av stapeln under lördagskvällen.

Nu kan hon ta hem Sveriges sjunde seger i tävlingen.

Dagarna efter semifinalen har varit lugna för låtskrivaren G:son. Han berättar för tidningen att han passat på att turista runt om Liverpools gator tillsammans med de andra låtskrivarna.


Loreen träffar svenska fans utanför sitt hotell i Liverpool inför finalen av Eurovision Song Contest.
Loreen träffar svenska fans utanför sitt hotell i Liverpool inför finalen av Eurovision Song Contest. Foto: Jessica Gow/TT

Dock ser schemat helt annorlunda ut för Loreen.

– Loreen kör intervjuer, en efter en. Hon är väldigt fokuserad, vilar och tränar inför den stora finalen på lördag, sa Thomas G:son tidigare i veckan.

Den rutinerade Skövdekompositören är nervös men ser fram mot finalen.
Den rutinerade Skövdekompositören är nervös men ser fram mot finalen. Foto: Privat

Inför semifinalen kämpade teamet för att få till rök, bilder och ljus. Lyckligt nog föll allt på plats inför uppträdandet.

– Vi var inte nervösa för att något skulle gå fel, vi har jobbat för att det ska bli rätt och det gick hur bra som helst. Hon var nöjd och det landade som det skulle och vi kände det allihopa att gud vad bra hon är, säger låtskrivaren.

Och visst landade det väl. Den favorittippade Loreen tog sig direkt till Eurovision song contest-finalen.

Loreen under fredagens repetitioner inför finalen i Eurovision Song Contest i Liverpool.
Loreen under fredagens repetitioner inför finalen i Eurovision Song Contest i Liverpool. Foto: Jessica Gow/TT

Därefter väntade mer rep, både med och utan publik, inför den stora livesändningen.

Finland, Spanien, Frankrike och Israel är några av Sveriges starkaste konkurrenter. Just nu har Käärijä, som framför Finlands bidrag, enligt spelbolagen 21 procents chans att ta hem tävlingen.

Käärijä från Finland sägs vara en av Loreens tuffaste konkurrenter. Hans "Cha cha cha" är en blandning av rap, metal och elektronisk musik – på finska.
Käärijä från Finland sägs vara en av Loreens tuffaste konkurrenter. Hans "Cha cha cha" är en blandning av rap, metal och elektronisk musik – på finska. Foto: Jessica Gow/TT

Om Loreen vinner kan hon skapa historia som den första kvinnan någonsin att vinna Eurovision Song Contest två gånger.

– Det är nervöst, men det ska bli så kul, säger Thomas G:son.

Loreen har startnummer nio i finalen som inleds klockan 21.00 på lördagskvällen.

Artikeltaggar

Eurovision song contestLoreenNöje/KulturThomas G:son

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare