Elever i sexan bjöd in till konstutställning i skolan

Publicerad:
Slöjd- och bildläraren Angelica Gustavsson ordnade på tisdagen en vernissage på Ullervads skola. Eleverna heter Melvin Zachrisson, Frans Larsson, Miliam Perjos, Mary Karlsson och Linnéa Björk. Foto: C. Lundh

Om man gjort något bra, särskilt då av konstnärlig art, kan det vara högst tillfredsställande att låta andra ta del av skapandet. I Ullervad ledde tankar som denna till en vernissage i skolan på tisdagen.

Först var det skolkompisarna som dagtid fick kika på utställningen. Senare framåt kvällen bjöds anhöriga och kompisar till skolan.

– Vernissagen var min idé. Jag tror att det där med att få visa upp vad man tillverkat kan inspirera kommande årskullar och få dem att inse att det här med slöjd och bild är ett riktigt kul inslag i schemat, förklarade Angelica Gustavsson, slöjd- och bildlärare på Ullervads skola.

Det var sexornas högst olika alster som förevisades. De har ägnat 80 minuter i veckan åt detta i två terminer.

– Det mesta här kommer från bilden och träslöjden, men en del är också från textilslöjden.

Det som snabbt drog till sig ögat var den så kallade skrotkonsten där allt möjligt gammalt ”bös” blivit fräck konst på tavla.

Fotoredigering med dubbelexponering, smyckekonst i tenn och målningar med enbart naturliga färger från just naturen var andra inslag.

– Några har också gjort reklamaffischer; de fick hitta på en produkt som inte finns och sedan snida ihop ett säljande budskap.

Angelica Gustavsson och kollegan Katarina Olsson är det som väglett eleverna in i konstens och skapandets sköna värld.

Skrotkonst kallade eleverna alster som detta. En häftig mix av bild, slöjd och fantasi.
Skrotkonst kallade eleverna alster som detta. En häftig mix av bild, slöjd och fantasi. Foto: C. Lundh
Fotoredigering stod också på schemat. Här en dramatisk bildkomposition med hjälp av dubbelexponering.
Fotoredigering stod också på schemat. Här en dramatisk bildkomposition med hjälp av dubbelexponering. Foto: C. Lundh

Artikeltaggar

Katarina OlssonKonstSkolorUllervadUtställningarVernissager

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare