Hoppa till huvudinnehållet

Frustrerat IFK nollat igen: ”Måste komma till mer klara målchanser”

Publicerad:
Lorik Bunjaku var en av flera IFK Mariestad-spelare som visade sin frustration över de uteblivna målchanserna. Hemma mot Jonsereds IF under torsdagseftermiddagen förlorade IFK sin andra raka match med 0–1.
Lorik Bunjaku var en av flera IFK Mariestad-spelare som visade sin frustration över de uteblivna målchanserna. Hemma mot Jonsereds IF under torsdagseftermiddagen förlorade IFK sin andra raka match med 0–1. Foto: Erik Wallskog

Två raka hemmamatcher och två raka 0–1-förluster.

För andra omgången i följd blev IFK Mariestad såväl mål- som poänglöst på hemmaplan.

– Även om vi inte riktigt spelade som vi ville kom vi till en del lägen, men då måste vi sätta dit bollen också, säger mittbacken, Filip Belfrage, med en suck efter torsdagens förlust mot Jonsereds IF.

Fyra segrar i rad har blivit till två raka förluster för IFK Mariestad i division tre nordvästra Götaland. Efter att ha varit obesegrade efter fem omgångar har de blåvita nu förlorat två matcher på en vecka.

Under torsdagseftermiddagen, hemma mot toppkonkurrenten Jonsereds IF, föll IFK med 0–1.

Bakåt släppte Filip Belfrage och hans backkollegor knappt till en enda målchans.
Bakåt släppte Filip Belfrage och hans backkollegor knappt till en enda målchans. Foto: Erik Wallskog

– Vi spelade bra under perioder och kom till en del lägen, men hade svårt att hitta variation på sista tredjedelen, säger Filip Belfrage som tillsammans med mittbackskollegorna Simon Möller och Johan Ewerlöf var klockrena defensivt.

– Det kändes bra bakåt. Jonsered kom emellan oss några gånger, men vi räddade upp det.

”Hände alldeles för lite”

Ja, den defensiva insatsen mot Jonsered var snudd på felfri från IFK Mariestad. Precis som i lördagens förlust hemma mot Brålanda IF kom gästernas avgörande på en fast situation.

– Jonsered stod rätt lågt och även om matchbilden hade lite liknande tendenser som den mot Brålanda var vi mycket bättre i den här matchen. Vi vände spelet snabbare och tog oss fram till straffområdet, men sedan hände det alldeles för lite, säger tränaren, Henrik ”Frasse” Josefsson.

Henrik Josefsson var frustrerad efter slutsignalen.
Henrik Josefsson var frustrerad efter slutsignalen. Foto: Erik Wallskog

Vad var det som saknades?

– Det handlar om att ta initiativ, ta löpningar och vara het runt straffområdet, men det saknades. Med tanke på spelövertaget vi hade måste vi komma till mer klara målchanser. Så enkelt är det.

Faktum var att gästernas målvakt Jonathan Hernandez inte behövde göra en enda kvalificerad räddning.

Simon Möller gick en hård strid med gästernas anfallare, Oskar Andersson.
Simon Möller gick en hård strid med gästernas anfallare, Oskar Andersson. Foto: Erik Wallskog

– Vi fick lite tryck emellanåt via fasta situationer, men det var likadant där. Vi fullföljde inte i löpningarna och deras målvakt fick plocka ner bollen ostört. Vi gjorde det alldeles för enkelt för Jonsered i deras eget straffområde. Det är väldigt frustrerande, säger ”Frasse”.

Fyra raka segrar har blivit till två raka förluster. Vad beror det på?

– I de tidigare matcherna kändes det som att vi hade en rakhet i det vi gjorde i anfallsspelet. Nu har vi blivit mer obeslutsamma. Det är som att vi inte riktigt tror på oss själva, men det är bara att fortsätta träna på de bitarna.

I och med förlusten tappade IFK Mariestad sin andraplats i division tre-tabellen. Nästa uppgift för de blåvita blir Tidaholms GoIF på bortaplan den 26 maj.

Jacob Keymer försökte hela tiden vara kreativ på IFK:s offensiva mittfält, men Jonsered försvarade sig väl.
Jacob Keymer försökte hela tiden vara kreativ på IFK:s offensiva mittfält, men Jonsered försvarade sig väl. Foto: Erik Wallskog

Artikeltaggar

Division 3 nordvästra GötalandFilip BelfrageFotbollHenrik JosefssonIFK MariestadJonsereds IFLekevi IP

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.