Bois orkade inte hålla ledningen: ”Vi är besvikna över prestationen”

Publicerad:
– Vi jobbade en och en, vi satte varandra i konstiga situationer och hjälpte inte den som hade bollen, säger Håkan Jakobsson. Foto: Karin Viola Eriksson

I halvtid hade Mariestads Bois FF skaffat sig en ledning med 1–0 i mötet hemma mot IFK Hjo i division 3 Västergötland östra dam.

Men i andra halvlek vaknade bortalaget till, kvitterade och rundade av matchen till ett oavgjort.

– De gjorde en sen kvittering och det är lätt att som motståndare förlora en sådan match. Vi krigade i alla fall, säger Bois tränare Håkan Jakobsson.

I strålande sol visade Bois upp ett fint spel på Lekevi och skapade många målchanser. Efter 27 spelade minuter blev Elin Werner Jarl först ut med att hitta in mellan stolparna på en hörna.

– I den första halvleken började vi med att visa att vi kan spela fotboll. Vi fick många chanser, men fick inte in bollen mer än en gång och vi kunde ha satt fler, säger Ella Kvarnrud.

Ella Kvarnrud kom nyss tillbaka till laget efter att ha säsongat i Sälen.
Ella Kvarnrud kom nyss tillbaka till laget efter att ha säsongat i Sälen. Foto: Karin Viola Eriksson

Hemmalagets tränare var inte sen med att instämma i matchbilden.

– De första 25 minuterna spelade vi jättebra. Vi flyttade bollen från sida till sida, skapade flera chanser och fick tursamt in ett mål på en hörna, säger Håkan Jakobsson.

Elin Werner Jarl blev ensam målskytt för Bois under lördagen.
Elin Werner Jarl blev ensam målskytt för Bois under lördagen. Foto: Karin Viola Eriksson

Borta med vinden

Spelet som fanns med i den första halvleken var som bortblåst.

– Vi jobbade en och en, vi satte varandra i konstiga situationer och hjälpte inte den som hade bollen. Vi hade våra chanser att punktera matchen, men Hjo ställde upp och var fysiskt starka, säger Håkan Jakobsson.

Gästerna såg sin chans att ta sig förbi Linnéa Bengtsson i mål. I den 72 matchminuten kvitterade Hjo.

– Det jämnade ut sig i den sista kvarten och blev ett ställningskrig. Vi pratade om att vända spelet och byta kant, men idag ville det sig inte, säger Håkan Jakobsson.

Matchen slutade oavgjort och lagen tog med sig varsin poäng ifrån mötet på Lekevi.

– Kämpa kan vi, vi ska träna på att spela, säger Ella Kvarnrud.
– Kämpa kan vi, vi ska träna på att spela, säger Ella Kvarnrud. Foto: Karin Viola Eriksson

– Vi är besvikna över prestationen. Vi kämpade men kom inte upp i det spelet som vi vet att vi har i oss, säger Håkan Jakobsson.

Inte heller Ella Kvarnrud kan annat än att vara missnöjd över lagprestationerna mot Hjo.

– Vi tappade spelet och kom ner i nivå tyvärr, vi kan bättre än såhär. Kämpa kan vi, vi ska träna på att spela, säger Ella Kvarnrud.

Mål, Bois: Elin Werner Jarl.

Artikeltaggar

FotbollHåkan JakobssonIFK HjoLekeviMariestads Bois FF

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare