Moholm spräckte Ulvåkers nolla: ”Visste inget”

Publicerad:
Caroline Buskas (13) satte 1–0 för hemmalaget Moholms SK mot Ulvåkers IF U-lag. Foto: Peter Gustafsson

På ett soligt Mogårdsvallen tog Moholms SK emot tabellfyran Ulvåker på hemmaplan under söndagen. Ulvåker hade inte släppt in några mål under säsongen, detta sprack när hemmalaget vann med klara 3–1.

– Jag gör vanligtvis inte mycket mål, så det är kul att göra första målet, både i matchen och för säsongen, säger Caroline Buskas.

Moholm hade stor press att besegra toppenlaget Ulvåker som inför matchen låg fyra, med sina 19 gjorda mål. Moholm hade stort tryck emot sig, dock försvarade sig hemmalaget stabilt i inledningen.

Redan efter 13 minuter kom hemmabacken Caroline Buskas in i målområdet och nickade 1–0, genom en hörna.

– Vi gick in i matchen och förstod att det skulle bli tufft men överlag presterade laget bra, stor eloge till alla, säger Caroline Buskas.

Hon fortsätter:

– Extra kul är det att göra mål som back, jag visste inget gällande Ulvåkers målstatistik, Ulvåker är ett tufft lag i serien, förklarade 1-0-målskytten.

Extra kul är det att göra mål som back
Caroline Buskas, försvare i Moholm.

Moholm hade flera chanser inne i straffområdet som blev resultatlösa, men ett par minuter senare klev mittfältaren för hemmalaget, Susanne Hjelmström fram och satte 2–0 i 37:e minuten. Hemmalaget fick även ett skott i ribban strax innan halvlek, som kunde blivit mål, men turen fanns inte med.

Amanda Julin i hemmamålet var en bidragande faktor i segern.
Amanda Julin i hemmamålet var en bidragande faktor i segern. Foto: Peter Gustafsson

Ökade på

Precis i början av andra halvlek kom Linnea Hjelmström fri på motståndarens planhalva, och kunde stabilt leta sig fram i straffområdet och sätta 3-0 vid sidan av Ulvåkers målvakt Thea Holmgren.

Ett defensivt Moholm höll nollan under matchen trots spel på egen planhalva. Fram tills i 69:e matchminuten då motståndaren Alva Nyberg satte 3–1.

Det var nära att Ulvåker kom ännu närmare i målprotokollet, men en frispark gick ribba ut. Moholm kunde kliva upp på en femteplats i tabellen.

Tränaren Stefan Hjelmström ser ljust på framtiden med vinsten i bagaget, inför nästa omgång då Skara gästar Moholm på fredag.

Ni lyckades besegra Ulvåker som inte har släppt in några mål, hur kändes det?

– Jag är grymt nöjd, det är viktigt att tro på vinst, alla U-lag är svåra att besegra. Vi genomförde matchen väldigt bra i sin helhet.

Ulvåker hade lägen som var offensiva med tuffa skott, hur hanterade ni det?

– De var inte ofarliga utan kom mycket i mitten med fart. Första 70 minuterna körde vi trebackslinje. Vi drog ner en innermittfältare i början av andra halvlek, efter detta körde vi fyrbacklinje för att ha ett tryggt försvar, avslutar Hjelmström.

Mål, Moholm: Caroline Buskas, Susanne Hjelmström, Linnéa Hjelmström.

Moholms Moa Hermansson (5) hade ett bra anfallsspel.
Moholms Moa Hermansson (5) hade ett bra anfallsspel. Foto: Peter Gustafsson
Tränaren Stefan Hjelmström var nöjd med spelet.
Tränaren Stefan Hjelmström var nöjd med spelet. Foto: Peter Gustafsson

Artikeltaggar

FotbollMoholmMoholms SKStefan HjelmströmUlvåkers IF

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare