Har kommunstyrelsen redan tagit semester?

Publicerad:
Foto: Jan Fleischmann

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Inga reaktioner angående nedskärningar/nedmontering av sjukhuset i Mariestad! I Lidköping agerar åtminstone kommunstyrelsen genom att undersöka möjligheterna att kunna driva ett akutsjukhus tillsammans med Regionen. Idag finns det liknande exempel som i Norrtälje där det fungerar mycket bra.

Vill vi att Mariestad skall växa måste vi ha en fungerande sjukvård nära medborgarna. Kommunstyrelsen i Mariestad borde ta en tripp till Norrtälje för att se ett bra exempel på fungerande sjukvård. 10100 i Norrtälje Vårdbolaget Tiohundra ägs av Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje, ett samarbete mellan Region Stockholm och Norrtälje kommun.

Sammanslagningen av sjukvård och omsorg i samma företag gör vårdbolaget Tiohundra unikt i Sverige. Bolaget driver bland annat akutsjukhuset i Norrtälje, vårdcentraler, psykiatri, äldreboenden, BVC, LSS-verksamheter och hemtjänst.

”Med innovativa och effektiva arbetssätt vill vi höja kvaliteten och skapa mervärde för patienter, brukare, närstående och medarbetare”, skriver de på sin hemsida.

Vansinnig medborgare

Artikeltaggar

Vård och omsorg

Läs vidare