Hoppa till huvudinnehållet

Kylig friluftsdag med fiske i Hajstorp

Publicerad:
Märta väntar tålmodigt på napp.
Märta väntar tålmodigt på napp. Foto: Malin Bring

Det varma sommarvädret hade dragit ett gammalt täcke över sig när deltagarna från Daglig verksamhet hade friluftsdag i Hajstorp i veckan som gick. Fast inte kunde lite duggregn och kyla sätta krokben för deltagarna från Töreboda inte.

Några valde att svara på tipspromenadfrågorna i allén.
Några valde att svara på tipspromenadfrågorna i allén. Foto: Malin Bring

En koncentrerad tjej i rosa mössa står och fiskar vid kanalen. Hon håller stint blicken på sitt flöte, men hinner gör ett litet avbrott för att berätta att hon heter Märta Persson.

– Det är första gången jag fiskar, förklarar hon.

Vad gör du om det nappar?

– Tar upp fisken förstås, säger hon, som den självklaraste sak i världen.

Samling vid grillplatsen.
Samling vid grillplatsen. Foto: Malin Bring

Det är ett trettiotal deltagare från olika Daglig verksamhetsavdelningar som gör Hajstorp tillsammans den här gråmulna dagen. Några går en tipspromenad utmed allén, andra fiskar, men majoriteten drar sig ganska snabbt bort mot ett vindskydd där det finns en grillplats och lite värme. Här grillar stödassistenten Mikael Lundvall från Granparken hamburgare så det räcker åt alla.

Ellinor och Victor mumsar hamburgare.
Ellinor och Victor mumsar hamburgare. Foto: Malin Bring

Artikeltaggar

Djur och naturFiskeGrillningHajstorpMat och dryckTöreboda

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.