Lokala förare om SM-premiären: ”Får gilla läget helt enkelt”

Publicerad:
Ludvig Pettersson, tillsammans med Johan Iwarson, deltog i SM-premiären i helgen. Foto: privat

SM-premiären är avklarad för Töreboda MK:s förare Ludvig Pettersson och Johan Iwarson.

– Jag är ändå nöjd med min körning, förutom sträcka fyra där jag varje varv tappade för mycket tid, säger Ludvig Pettersson.

I strålande sommarvärme avgjordes den första deltävlingen i årets Svenska enduromästerskap i lördags. Östhammars Motorklubb stod som arrangör och välkomnade förarna till Lunda flygfält norr om Uppsala. Fyra specialprov per varv och fyra varv för SM-klasserna.

Ludvig Pettersson ställde upp i juniorklassen och Johan Iwarson i VRM2.

Ludvig Pettersson slutade på plats 29 i juniorklassen. – Jag är ändå nöjd med min körning, säger Ludvig Pettersson.
Ludvig Pettersson slutade på plats 29 i juniorklassen. – Jag är ändå nöjd med min körning, säger Ludvig Pettersson. Foto: privat

För Ludvig blev det plats 29 bland 50 startande. Även Johan hamnade på plats 29 i sin klass.

– Tyvärr har förbundet slagit ihop JSM1 och JSM2 till en enda stor klass, berättar Ludvig. Sammanslagningen gynnar främst dom som kör hojar med större cylindervolym. Man får gilla läget helt enkelt, säger Ludvig Pettersson.

Nu satsar Oliver och Ludvig för VM-start i Skövde den 1 juni.

Från närområde startade även Oliver Önnefors, tävlande för FMCK Skövde, i Youth 21 klassen och klubbkamraten Linnéa Åkesson i damklassen. Linnéa vann sin klass medan Oliver slutade på en nionde plats i sin klass.

Artikeltaggar

EnduroFMCK SkövdeLudvig PetterssonMotorsportOliver ÖnneforsTöreboda MK

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare