Matilda, 17, vann inledningen på svenska touren: ”Avslappnad stämning”

Publicerad:
Efter särspelet kunde Matilda Björkman i förra veckan titulera sig som vinnare av den svenska juniortourens inledning. Foto: Privat

Törebodatjejen Matilda Björkman fick en bra start när den svenska juniortouren inleddes.

På Abbekås GK i Skurup vann hon efter särspel och hamnade på minus åtta slag.

– Jag mötte en landslagskollega i särspelet, det var skönt att möta någon man känner bra. Stämningen var avslappnad, säger Matilda Björkman.

Matilda Björkman hade en fin fjolårssäsong och tillhörde de bästa svenska tjejerna i sin åldersklass födda 2005. Hon spelade bland annat junior-VM i Kanada och Annika Invitational USA i januari 2023.

Nu är den svenska säsongen igång på allvar för Matilda, som studerar vid riksidrottsgymnasiet i golf i Helsingborg.

På den svenska juniortouren finns fyra olika divisioner och Matilda fick en kanonstart på elit på Abbekås. Hon såg till att bli delad etta efter 54 spelade hål (banans par 72).

– Första varvet spelade jag väl helt okej, stabilt utan större misstag men inte jättebra. Andra varvet gick desto bättre. Jag la upp bollen nära pinnen och fick flera lätta birdie puttar. Sista varvet var också ganska stabilt spel fast jag missade på ett ställe, säger Matilda Björkman om tävlingen för dryga veckan sedan.

Törebodatjejen, som representerar Kumla GK, hade 208 slag, liksom Alexandra Berglund från Kungsbacka GK. I särspelet lyckades Matilda vinna.

Härnäst väntar tävling i Tyskland och till sommaren hoppas Matilda slå ett slag för Sverige på EM.
Härnäst väntar tävling i Tyskland och till sommaren hoppas Matilda slå ett slag för Sverige på EM. Foto: Privat

EM i sikte

I fredags deltog Matilda i Junior Masters Invitational på Vreta Klosters golfklubb.

– Det gick helt okej, jag kom på en delad fjärde plats. Vi var ett roligt gäng där, flera från landslaget, som spelade och övernattade tillsammans, säger Matilda Björkman om tävlingen.

På måndag nästa vecka bär det av till Tyskland.

– Jag ska spela en tävling där, sen åker jag hem till Töreboda. Jag lyxar till det och tar sommarlov tidigt, säger Matilda Björkman.

Förhoppningarna finns med henne om att spela Europamästerskap i sommar.

– Jag hoppas på det, sen har jag en del andra tävlingar inplanerade under sommaren också, säger Matilda Björkman avslutningsvis.

Artikeltaggar

GolfMatilda BjörkmanTöreboda golfklubb

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare