Är du beredd att ställa dig på barrikaderna för vårt sjukhus?

Publicerad:
Foto: Charlotte Ferneman

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Sin vana trogen argumenterar Ekeroth Clausson (S) både tillspetsat och skickligt. Dels insinuerar han att vi moderater agerar i panik, dels att vi är oeniga i åtgärderna.

För att vara tydliga: vare sig Thorell, Swahnström eller Karlsson tycker att det är positivt att behöva justera ramarna för varken utbildnings- eller äldre- och omsorgsnämnden. Men vi kan inte blunda för verkligheten: ekonomin innevarande men framför allt nästa år kräver åtgärder.

För den som inte är lokalpolitisk nörd kan det vara värt att påminna om att skillnaden mellan Moderaternas och Socialdemokraternas budgetar för 2023 var ytterst marginella. Retoriken skiljer sig däremot åt: när Ekeroth Clausson (S) pratar finns det oftast obegränsade resurser, medan vi moderater faktiskt förhåller oss till den situation som råder.

Ett tips i all välmening, Ekeroth Clausson (S): vill du på riktigt vinna Mariestadsbornas uppskattning förväntar de sig handling och inte bara ord. Du har en alldeles ypperlig möjlighet att visa din politiska handlingskraft i egenskap av ordförande i delregional nämnd östra samt ledamot i den operativa nämnden, och ställa dig på barrikaderna för vårt sjukhus. Är du beredd att göra det när dina socialdemokratiska vänner verkar vilja gå åt ett annat håll?

Richard Thorell (M)

Socialnämndens ordförande

Sara Swahnström (M)

Äldre- och omsorgsnämndens ordförande

Anette Karlsson (M)

Utbildningsnämndens ordförande

Artikeltaggar

Politik

Läs vidare