Jesper Broeng lämnar Bois – klar för Kalmar

Publicerad:
Jesper Broeng lämnar Mariestads Bois för division ett-konkurrenten Kalmar HC. (ARKIVBILD) Foto: Erik Wallskog

Jesper Broeng lämnar Mariestad Bois hockey efter två säsonger. På tisdagens morgon presenterades den poängstarke backen som nyförvärv av seriekonkurrenten Kalmar HC.

– Det känns riktigt bra att få haka på den resan som Kalmar har startat mot hockeyallsvenskan. Sättet Kalmar spelar hockey på, tror jag kommer passa mig riktigt bra och på så sätt fortsätta min utveckling som hockeyspelare. Det ska bli grymt kul att köra igång säsongen 23/24, säger Broeng till Kalmars hemsida.

24-årige Jesper Broeng har Skutskärs SK som moderklubb. Han kom till Mariestad säsongen 2021/2022 efter tre säsonger i Lindlövens IF där han varit en tongivande spelare med många poäng.

Broeng fortsatte sin poängproduktion i Bois där han gjorde 27 poäng den första säsongen och följde upp med 28 den gångna säsongen.

Den högerfattade liraren blir alltså inte den åttonde backen i Bois backbesättning, utan fortsätter karriären i kvalserielaget Kalmar HC. Kalmar missade hockeyallsvenskan i en målskillnadsaffär med Nybro Vikings.

Artikeltaggar

HockeyettanIshockeyJesper BroengKalmar HCMariestad Bois HCNyförvärv

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare