Hoppa till huvudinnehållet

Erika har 30 års erfarenhet av hår – och brudfrisyrer: ”Går att experimentera”

Publicerad:
Erika Karlsson driver frisörsalongen Naturligtvis Erika K i Gullspång.
Erika Karlsson driver frisörsalongen Naturligtvis Erika K i Gullspång. Foto: Per Claesson

Med flera år i branschen berättar nu frisören Erika Karlsson i Gullspång sina tankar om bruduppsättningar, om det finns något frisören behöver veta i förväg och om att allt, oavsett hår, är möjligt.

– Det går absolut att göra något oavsett vilket hår man har, säger frisören.

Erika Karlsson driver frisörsalongen Naturligtvis Erika K i Gullspång. I hela 30 år har hon arbetat med hår på olika sätt och kunnat lägga till flertalet bruduppsättningar på sitt cv.

– Jag har nog hållit på med bruduppsättningar hela vägen, men det har stannat av lite de senaste åren, berättar hon.

Trots att brudjobben avtagit, gör hon det fortfarande och erbjuder än i dag uppsättningar i varierande prisklasser.

– Jag har till exempel ett halvt brudpaket. Det är det enkla – i sin enkelhet. I regel är det ingen provuppsättning innan som det brukar vara, utan handlar mest om tillit, förklarar Erika som då oftast bara får en bild i förväg av bruden.

Det här är en av de mer tidsmässigt snabba varianterna av uppsättningarna, enligt Erika Karlsson. Den här har hon gjort på Annika Broholm.
Det här är en av de mer tidsmässigt snabba varianterna av uppsättningarna, enligt Erika Karlsson. Den här har hon gjort på Annika Broholm. Foto: Erika Karlsson
Det här är ett annat exempel på bröllopsuppsättning som Erika Karlsson har gjort. Den här har hon gjort på Åsa Rang.
Det här är ett annat exempel på bröllopsuppsättning som Erika Karlsson har gjort. Den här har hon gjort på Åsa Rang. Foto: Erika Karlsson

Det kan till exempel leda till en halvuppsättning på bröllopsdagen, där bruden inte vill ha hårförlängningar eller planerar att använda någon slöja.

”Går absolut att göra något”

Det kan vara lätt att tänka att allt ska vara klappat och klart när det är dags att gå till frisören, men här menar Erika att det räcker gott och väl med att du har en tanke om prisintervallet inför ditt besök.

– Det är väl inget speciellt man ska tänka på innan man kommer, mer än den typen av nivå man vill ha det på. Det kan vara mer avancerat och dyrare eller enklare och billigare, säger hon.

Ämnet budget och pris får Erika att minnas en bruduppsättning hon gjorde förra året.

– Det var ett bröllop med bara något enstaka vittne. Då slängde jag ihop håret på omkring trettio minuter, så där var det en tjej som körde på en billigare variant, berättar Erika.

Avslutningsvis förklarar frisören att det egentligen inte finns något bruden behöver oroa sig för, varken längd eller kvalitet, när det kommer till håret.

– Det går att göra något, oavsett vilket hår man än har. Det går att experimentera på alla sätt och vis, det löser frisörer idag.

Erika Karlsson fixade Martina Dagoberts bröllopsuppsättning när hon skulle gifta sig.
Erika Karlsson fixade Martina Dagoberts bröllopsuppsättning när hon skulle gifta sig. Foto: Erika Karlsson
Martina Dagobert på sin bröllopsdag.
Martina Dagobert på sin bröllopsdag. Foto: Olivia Wallgren

Artikeltaggar

BröllopBröllopstiderFrisörerFritid och livsstilGullspångMänskligt

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.