Maifare bidrog till gemensam lagframgång

Publicerad:
Mariestads AIF och IF Hagen har ett gemensamt tjejlag i division två. I den första seriematch kom gänget på andra plats. Foto: PRIVAT

Mariestads AIF och IF Hagen gör för andra året gemensam sak.

De båda klubbarna mönstrar ett damlag i division två och i helgen avgjordes den första av två seriematcher i Finspång. Laget kom på andra plats.

Svenska friidrottscupen är en årlig tävling som lockar lag från hela landet. Det är en utmärkt möjlighet för föreningar att visa upp sina talanger och mäta sig mot andra likasinnade lag.

Mariestads AIF har för andra året i rad gått samman med IF Hagen för att kunna mönstra ett damlag. För några dagar sedan mätte tjejerna sina krafter mot andra klubbar.

I cupen så ställs Mariestads AIF/IF Hagen mot tufft motstånd från IK Orient, IK Kville, IFK Halmstad, Finspångs AIK och Trollhättans FIK. Genom ett antal starka individuella prestationer tog sig laget till en andra plats, bara slagna av Trollhättans FIK.

Det blev förvisso bara en grenseger, men alla lagmedlemmar levererade på en bra nivå vilket gav många poäng.

Deltagarna från Mariestads AIF gjorde bra i från sig. Ankaret Silvia Popa tog en tredjeplats på 400 meter häck och sprang även sista sträckan på stafetten 4x100 meter.

Klubbens kastare, Emilia Krijger, slog till med ett personbästa på 23,67 meter i diskus och Natalie Persson vann 2 000 meter hinder i överlägsen stil.

– Alla representanter från Maif har anledning att vara nöjda med sina insatser. De tränar hårt och målmedvetet för att nå sina mål. Det finns goda skäl till att vara optimistisk inför sommarens tävlingssäsong, rapporterar Mikael Persson.

Hinderlöparen Natalie Persson stod för lagets enda grenseger.
Hinderlöparen Natalie Persson stod för lagets enda grenseger. Foto: PRIVAT

Artikeltaggar

FriidrottIF HagenMariestads AIF FriidrottSilvia Popa

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare