Snart avspark för Klassfotbollen på Töreshov – med 400 spelare

Publicerad:
Björkängsskolans Axel Andersson gör en cykelspark under Klassfotbollen 2019. Foto: Peter Gustafsson

På lördag är det dags för klassfotboll på Töreshov igen, en tradition som pågått så gott som obrutet sedan 2008.

– Klassfotbollen betyder mycket för sammanhållningen i en klass. Alla som vill får spela, vilket gör att många som aldrig spelat fotboll förut ger sig ut på planen för första gången, säger Terese Fahlgren Wallskog, som är sammankallande i arbetsgruppen bakom tävlingen.

Terese Fahlgren Wallskog är sammankallande för klassfotbollens arbetsgrupp i Töreboda.
Terese Fahlgren Wallskog är sammankallande för klassfotbollens arbetsgrupp i Töreboda. Foto: Peter Gustafsson

Klassfotbollen är först och främst en stor familjefest, påpekar hon, där elever från förskoleklass till sjätte klass spelar mot varandra, och föräldrar och mor- och farföräldrar är på plats för att heja.

Med undantag för två pandemiår har klassfotbollen spelats i Töreboda sedan 2008. I år är 400 barn anmälda och närmare 70 matcher kommer att spelas.

Många lokala företag sponsrar med lottpriser och eftertraktade penningpriser, och de flesta matcher döms av Töreboda IK:s ungdomsspelare.

– Därför är det viktigt att visa respekt för domarna. De är unga och håller på och lär sig, det måste man ha förståelse för.

– Men det viktigaste är att alla har kul, säger Terese Fahlgren Wallskog.

Artikeltaggar

BjörkängsskolanFotbollSkola och utbildningTerese Fahlgren WallskogTörebodaTöreboda IKTöreshovTraditioner

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare