Hoppa till huvudinnehållet

Vilma, 18, red felfritt på hinder i fälttävlan: ”Hästekipage på en hög nivå”

Publicerad:
Elisabeth och Vilma ler mot kameran i det strålande vädret under söndagens tävling i Falkenberg.
Elisabeth och Vilma ler mot kameran i det strålande vädret under söndagens tävling i Falkenberg. Foto: privat

Helgen bjöd på framgångar för Mariestads Ridklubb i den nationella fälttävlan på Hermanstorps Kör- och ridklubb utanför Falkenberg.

– Min häst var helt otrolig, han gör att jag känner mig säkrare. Att tävla på en duktig och snäll häst som honom är värdefullt, säger ryttaren Vilma Beiron.

På söndagen reds klassen CCN2*, en 2-stjärnig fälttävlan för häst. Där deltog MRK:s Vilma Beiron med hästen Sammy Davis och Elisabeth Magnusson med hästen Elza.

Elisabeth debuterade på denna nivå. Sedan 2017 har Vilma tävlat i fälttävlan. I mars i år debuterade hon i 2-stjärnigt i Flyinge.

– Hästen lånar jag av ryttaren Karolina Stenfeldt, han är min första storhäst. Han är rutinerad och lär upp mig på de högre nivåerna, säger Vilma Beiron.

Felfri på hinder

Det var ett startfält på 47 ekipage där en tredjedel var ekipage från Danmark och Norge. Vilma inledde med en strålande dressyr på 68,6 procent och en felfri banhoppning. Inför terrängen låg hon på femte plats.

Hon red felfritt på hinder och hade endast fyra fel för tid. Banan var 2900 meter långa och innefattad 30 språng. Ekipaget med Vilma Beiron och Sammy slutade på en sjätte plats och som tredje bästa svensk. Vann gjorde Victoria Kahr från Danmark.

Vilma med hästen Sammy placerade sig på en sjätteplats i fälttävlan i helgen.
Vilma med hästen Sammy placerade sig på en sjätteplats i fälttävlan i helgen. Foto: privat

Elisabeth Magnusson och Elza gjorde en prydlig dressyr och fick en rivning i hoppningen. Genom en felfri terräng på hinder och med endast lite tidsfel slutade hon på plats 26.

Mariestads ridklubb har som mål att ha ett eget starkt lag till lag-SM i fälttävlan för häst. SM går av stapeln i Blekinge i slutet av Juli och rids i 2-stjärnig klass.

Hög nivå

I juli väntar lag-SM på de båda ekipagen tillsammans med klubbkamraten Amanda Staam. På inlåning från Värmland kommer Sofia Eriksson och från Grevagården lånas Karine Nyheim in för att få laget fulltaligt. Tävlingen hålls på Sporrens Rid- och körsällskap i närheten av Ronneby.

Innan dess väntar nästa tvåstjärniga tävling i Väsby om en månad.

– Det är mycket glädjande att MRK återigen har flera hästekipage på en hög nivå i fälttävlan, säger Anna-Karin Beiron från MRK.

Ponnydressyr

På lördagen reds ponnyklasserna i Hermanstorp och även där presterade MRK resultatmässigt. Klubben representerades av Alice Larsson med hästen K2 I can Do It. Alice red klassen P80 upp till 13. Hennes dressyr ledde henne raka vägen till en ledning i klassen. Genom en felfri hoppning och endast lite tidsfel i terrängen vann hon sin klass.

– Alice är en ryttare som börjat sin fälttävlanskarriär genom Sugar cup och nu är på väg mot SM i sin åldersgrupp, säger Anna-Karin Beiron från MRK.

Artikeltaggar

Amanda StaamAnna-Karin BeironDressyrHästsportRidning

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.