Banan i toppskick – nu ska Örnarna ta dubbel revansch: ”Ser riktigt lovande ut”

Publicerad:
Joel Andersson (röd huva) och Örnarna fick en bra start i premiärmatchen mot Vargarna den 11 maj, men tävlingen tvingades ställas in efter bara tre heat. Under torsdagskvällen ska Mariestadslaget ta vid där de slutade för två veckor sedan. (ARKIVBILD) Foto: Erik Wallskog

Det har harvats, plattats ut och testkörts.

Under torsdagskvällen ska det inte finnas någon risk för att MC-konsult arenas grus inte håller måttet när Örnarna tar emot Valsarna.

– Vi ser fram emot att vända blad och ta säsongens första vinst, säger Örnarnas lagledare, Johannes Wahlberg, inför torsdagens ”nya” hemmapremiär.

Örnarnas hemma- och seriepremiär mot Vargarna den 11 maj blev ett fiasko. Det då tävlingen tvingades ställas in efter bara tre heat då banan inte ansågs vara säker nog att köra på.

Nu, två veckor senare, ska MC-konslut arena vara i toppskick för allsvensk speedway.

Johannes Wahlberg är mån om att hans lag ska visa framfötterna i den ”nya” hemmapremiären. (ARKIVBILD)
Johannes Wahlberg är mån om att hans lag ska visa framfötterna i den ”nya” hemmapremiären. (ARKIVBILD) Foto: Erik Wallskog

– Ideella funktionärer och andra krafter har gjort ett fantastiskt arbete. Det som var fler har rättats till och banan ser riktigt lovande ut, säger Johannes Wahlberg.

”Enorm revanschlusta”

Under torsdagskvällen väntar således en ny hemmapremiär när fjolårets semifinalmotståndare, Valsarna, kommer på besök. Förutom revansch från fjolårets uttåg i slutspelet har Mariestadslaget även en del att bevisa i och med förra veckans storförlust (29–61) borta mot Njudungarna.

– Vi stängde ner den matchen ganska så tidigt, men jag har märkt att det finns en enorm revanschlusta hos killarna. Alla är införstådda om att vi inte kom upp i nivå som kollektiv, säger Wahlberg.

Philip Hellström Bängs, som i lördags kvalade in till junior-VM, är tillbaka i Örn-västen under torsdagen. (ARKIVBILD)
Philip Hellström Bängs, som i lördags kvalade in till junior-VM, är tillbaka i Örn-västen under torsdagen. (ARKIVBILD) Foto: Erik Wallskog

Laget som ska ta Örnarnas första poäng för säsongen är i stort sett detsamma som förlorade mot Njudungarna. Enda skillnaden är att polacken Kacper Grzelak utgår och ersätts av Philip Hellström Bängs.

– Våra två polacker är upptagna med tävlingar på hemmaplan, så den sista platsen stod emellan Patrick Bæk och Matic Ivacic. Ivacic är tillbaka efter skadan och körde tävling i söndags, men är inte helt hundra än. Därför får Bæk en ny chans, säger Örnarnas lagledare.

Lindbäck till start

Gästerna från Hagfors kommer bland annat till start med två allsvenska toppförare i form av Antonio Lindbäck och Jesse Mustonen, men även Glenn Moi som gjorde en kortare sejour i Örnarna i fjol.

Trots att han oftast kört i diverse motståndarlag är Antonio Lindbäck alltid lika populär när han återvänder till Grevby. (ARKIVBILD)
Trots att han oftast kört i diverse motståndarlag är Antonio Lindbäck alltid lika populär när han återvänder till Grevby. (ARKIVBILD) Foto: Petter Virtanen

– För vår del handlar det om att få ihop kollektivet och att våra heatledare levererar. Det ger arbetsutrymme till de övriga förarna.

Hur viktigt är det att studsa tillbaka med tanke på dels hemmapremiären och dels förlusten senast?

– Det är inget att sticka under stolen med att det är jätteviktigt. Vi kan inte påverka det som har hänt, utan alla är inställda på att göra en bra prestation. Det finns en anledning till att framrutan är större än backspegeln. Det kommer jag vara tydlig med inför laget också, avslutar Johannes Wahlberg.

Laguppställningar

Örnarna:

1) Ludvig Lindgren, 2) Emil Millberg, 3) Philip Hellström Bängs, 4) Patrick Bæk, 5) Joel Andersson, 6) Anton Jansson, 7) Henrik Fernström.

Valsarna:

1) Jesse Mustonen, 2) Erik Bachbauer, 3) Glenn Moi, 4) Steven Goret, 5) Antonio Lindbäck, 6) Jonathan Ejnermark.

Artikeltaggar

Allsvenskan i speedwayJohannes WahlbergÖrnarnaSpeedwayValsarna

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare