Full division sex-omgång – så gick matcherna: ”Typisk derbymatch”

Publicerad:
Foto: Genrebild

Fem matcher, varav två Vadsbomöten, spelades i ”Törebodasexan” under torsdagskvällen.

Här finns samtliga matcher summerade.

Division 6 Töreboda

Björsäters IF–Töreboda IK 2–2 (1–1)

Det blev en poäng vardera till Björsäters IF och Töreboda IK under torsdagskvällen. Efter en svängig tillställning slutade matchen 2–2 på Lugnås IP.

– Det var en typisk derbymatch med mycket kamp. Vi tog ledningen, men Töreboda vände till 2–1. I mitten på andra halvlek gjorde vi 2–2 och det kändes rättvist. En poäng är bättre än ingen, säger hemmalagets tränare, Jörgen Rutgersson.

Törebodas spelade tränare, Charlie Fagerlund, är inne på samma spår.

– Det var riv och slit från båda lagen. Det kunde ha slutat 5–2 till något lag lika gärna som kryss. Det kunde ha gått hur som helst. Grabbarna i laget slet på bra, säger han.

Mål, BIF: Jens Högbom, Simon Carlén, TIK: Marcus Eriksson, Feraidon Amiri.

FC Skövde–Tidavads IF 0–3 (0–0)

Tidavads IF tog under torsdagskvällen säsongens första trepoängare. Borta mot FC Skövde vann de vitblåa med 3–0.

– Väldigt skönt med årets första seger. Vi öppnande matchen starkt, men sedan tappade vi allt. Skövde är duktiga när man ger dem tid och det gjorde vi, säger Tidavads tränare, Robin Olsson.

I den andra halvleken steppade gästerna upp och ryckte åt sig en 3–0-ledning.

– Vi justerade lite i paus och spelade upp oss i andra halvlek. Allt eftersom kom även målen, säger Olsson och avslutar:

– Vi gjorde förmodligen säsongens sämsta match, men åkte ändå hem med alla tre poäng. Det är viktigaste ibland.

Mål, TIF: Noel Dahlqvist, Victor Johansson, Tore Palm.

Gullspångs IF–Tidans IF 6–0 (2–0)

Gullspångs herrar är tillbaka på vinnarspåret efter helgens förlust mot Torsö BIF. Hemma mot Tidans IF vann de grönvita med klara 6–0.

– Vi spelade jättebra och 6–0 är i kraftig underkant. Om det hade blivit tvåsiffrigt hade inte det varit konstigt, säger den spelande tränaren, Oscar Andersson.

Av de sex målen stod Johan Arvidsson för fyra.

– Jag är jättenöjd med killarna. Vi slog inte av på tempot även fast det gick lite lätt. Det var bara oskärpa och lite själviskhet som gjorde att det inte blev fler mål, säger Andersson.

Mål, GIF: Johan Arvidsson 4, Muwfak Mohamed Omar, Thabit Omer Omer.

Moholms SK–Hova/Weimer 2–1 (1–0)

Moholms SK:s herrar tog under torsdagskvällen sin andra trepoängare för säsongen. Hemma mot hittills obesegrade Hova/Weimer vann de gulsvarta med 2–1.

– En jämn match på en plan som i år inte tillåter så mycket skönspel tyvärr. Vi vann kampen om de flesta andrabollarna och tillät inte Hova/Weimer kontra på oss i andra halvlek, utan spelade på ledningen på ett bra sätt, säger Moholms assisterande tränare, Mats Wallskog.

Hova/Weimers tränare, Peter Åhling, var inte lika munter efter matchen.

– Vi gjorde ingen vidare insats i spelet med boll och därför förlorade vi, tyvärr. Moholm hanterade den usla fotbollsplanen bättre än oss och var effektivare. Sett till målchanser kanske vi vann på poäng, men i ärlighetens namn var vi inte förtjänta av segern, säger han.

1–0 i halvtid blev till 2–0 tidigt i den andra halvleken. Med drygt tio minuter kvar att spela reducerade Andreas Gibson för Hova/Weimer, men gästerna kom inte närmare.

– En eloge till Viktor Holm i målet som var stabil och gjorde några jätteräddningar, men ingen vek ner sig. Alla krigade i 95 minuter, säger Mats Wallskog.

Mål, MSK: Reza Riyahi, Herman Wiberg, H/W: Andreas Gibson.

Torsö BIF–BK Trix 2–3 (2–1)

Trots en ledning med 2–0 blev Torsö BIF helt utan poäng hemma mot BK Trix. Gästerna vände i den andra halvleken och vann med 3–2.

– Vi spelade bra i första halvlek, tog ledningen med 2–0 och kunde ha gjort fler mål. Trix är bra och spelar fin fotboll och tog sig in i matchen efter paus, säger Torsös tränare, Mattias Nilsson.

Ja, för efter att ö-laget lett med 2–1 i paus vände Trix i andra halvlek. 3–2-målet kom i den 89:e minuten.

– Vi saknade lite gubbar i den här matchen, men gjorde det ändå okej. Oavgjort hade varit rättvist. Det är extra surt när det sista målet kom på i stort sett matchens sista spark, avslutar Mattias Nilsson.

Mål, Torsö: Edvin Glad, självmål.

Artikeltaggar

Björsäters IFFotbollGullspångs IFHova/Weimer LyrestadMoholms SKTidavads IFTöreboda IKTorsö BIF

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare