Premiär för ungdomsserien vid Lekevi

Publicerad:

Ett 30-tal barn och ungdomar möttes upp när kretsen ungdomsserie i orientering hade premiär i skogarna bakom Lekevi IP i Mariestad på onsdagskvällen.

Den största klassen var klass sju där flera av deltagarna sprang sin allra första tävlingsbana. Klassens ses som en inskolningsbana och barnen i denna klass kan välja att springa med en kompis eller ha med en vuxen ”skugga”. I klass sju är inte tiden det viktiga utan det gäller att få en inblick i att tävla och att bli godkänd.

I klass 6, som är nästa steg, var OK Amnes Moa Norén snabbast runt. Tyvärr kom ingen till start i klass 4 och 5, men i klass 3 kom Sindre van Agthoven, Mariestads FK i mål först.

Klass 2 för de äldsta flickorna vanns av Tea Bremer, Mariestads FK, medan det i klass 1 blev en strid om första platsen mellan bröderna Nils och Leo Öberg, OK Skogsstjärnan. Till slut blev det Leo som drog det längsta strået och vann över lillebror med 14 sekunder.

Ungdomsserien består av fyra etapper och nästa etapp, som är sprintorientering, går av stapeln i Töreboda.

MARIESTAD: Kretsen ungdomsserie, etapp 1.

Klass 1: 1) Leo Öberg, Skogsstjärnan, 2) Nils Öberg, do.

Klass 2: 1) Tea Bremer, MFK, 2) Emilia Ramberg, MFK, 3) Emma Blom, MFK, 4) Idrunn van Agthoven, MFK.

Klass 3: 1) Sindre van Agthoven, MFK, 2) Viktor Haggård, MFK.

Klass 6: 1) Moa Norén, Amne, 2) Saga Helmerson, Amne, 3) Idun Kardeus, Amne.

Klass 7: Samtliga godkända: Skogsstjärnan: Nora Persson, Hugo Persson, Ragnar Krijger, Svea Persson.

MFK: Vegar Larsson Höög, Albin Alexandersson, Hedda Karlsson, Alexandra Smedberg, Hilda Frodin, Minou Holmblad, Fajer Larsson Höög, Oliver Edefors, Edvin Funk.

Amne: Noah Wallenius, Olle Gärdestam, Svala Kardeus.

Artikeltaggar

LekeviMariestads FKOK AmneOK SkogsstjärnanOrientering

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare