Inget nytt dialogmöte inför rivning av hus i Skagersvik

Publicerad:
Husen i Skagersvik som kan komma att rivas. Foto: Per Claesson

Det blir inget nytt dialogmöte innan fullmäktige tar ställning till att riva en kommunal fastighet i Skagersvik.

Vid måndagens fullmäktigemöte är en punkt på dagordningen att eventuellt låta riva en kommunal fastighet i Skagersvik. Fastigheten har inte använts på länge och är nergången i skick.

Ett dialogmöte hölls tidigare i år i Skagersvik kring förslaget att riva husen. Efter det har en utredning gjorts kring möjligheter att inhysa boende i husen.

Slutsatsen i utredningen var att det mest rimliga är att riva husen, något som kommunen även beviljats bidrag från Kommunakuten till.

Björn Thodenius (M), kommunstyrelsens ordförande, har tidigare uttryckt att ett nytt dialogmöte skulle hållas i Skagersvik innan beslutet i fullmäktige om rivningen. Men han meddelar nu att han varit i kontakt med Skagersviks fritidsförening och att de uttryckt att man inte anser att det behövs ett ytterligare informationsmöte.

Däremot har politikerna utlovat att byborna i Skagersvik, genom Skagersviks fritidsförening, ska få vara med i processen kring hur området ska återställas efter rivningen av de två gula husen.

Rivning av hus tas upp i fullmäktige – dialogmöte har ännu inte hållitsSlutsats: Mest rimligt att riva husen – nytt dialogmöte ska hållasBeslut om rivning pausas – ny utredning ska göras: ”Vi tar det ett varv till”

Artikeltaggar

Björn ThodeniusBostad och byggenBrott, lag och rättFastigheterKommunstyrelsenSkagersvikUtredningar

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare