Kalas på Lekevi när Klassfotbollen kickar igång – över niohundra barn deltar

Publicerad:
Klassfotbollen i Mariestad lockar över 900 barn till Lekevi under lördag och söndag. (ARKIVBILD) Foto: Simon Svensson-Parenti

I helgen vankas fotbollsfest i Mariestad.

I ett förväntat strålande solsken intar mängder av barn och föräldrar Lekevi IP för Klassfotboll över två dagar. 930 barn är anmälda att vara med.

– Efter uppehållet plockade vi upp det. Det är jättekul att vi fått så många barn och lag anmälda i år igen, säger Ulf Svensson i IFK Mariestad.

Klassfotbollen är numera en stor tradition runt om i landet. Kommande helg spelas det på flera orter. Förutom i Mariestad exempelvis även i Töreboda där 400 barn medverkar under lördagen.

Pandemin satte stopp 2020 och 2021, men förra året var Klassfotbollen tillbaka i full styrka. När arrangemanget hölls i Mariestad 2022 var inte vädret riktigt på humör, men kommande helg kan paraplyna fungera som solskydd.

Ulf Svensson är glad över att det är utlovat uppehållsväder.

– Just nu är Lekevi lite av en byggarbetsplats med mycket jord. Om det skulle bli ösregn i helgen hade det blivit väldigt kladdigt, men nu ser prognosen bra ut, säger Ulf Svensson.

IFK Mariestad, Mariestads Bois och Mariestads BK håller i trådarna på Lekevi.

De räknar in totalt 930 barn fördelat på 97 lag. Det ger totalt 194 matcher att beskåda för alla nyfikna åskådare.

På lördag spelar barnen från förskolan samt årskurs ett och två. Det gäller femmanna.

På söndag spelar årskurs tre, fyra, fem och sex sjumannafotboll.

Skolorna är Kvarnstenen, Lillängsskolan, Högelid, Prisma, Unica, Grangärdet, Lyrestad, Hasslerör, Tidavad och Torsö.

– Det är inget slutspel och alla småknattar som spelar femmanna kommer att få medalj. Detta är en turnering för icke fotbollsspelare och huvudsaken är att de har roligt.

Med tanke på den förväntade uppslutningen av spelare och åskådare, så uppmanas alla att om möjligt undvika bilen. Det finns begränsat med parkeringsplatser även om den nya parkeringen förhoppningsvis hunnit bli linjerad till helgen.

Ulf Svensson, ordförande i IFK Mariestad. (ARKIVBILD)
Ulf Svensson, ordförande i IFK Mariestad. (ARKIVBILD) Foto: Peter Gustafsson

Artikeltaggar

FotbollIFK MariestadKlassfotbollLekeviMariestadMariestads BKMariestads Bois FFSkolorUlf Svensson

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare