Offensiv träning ska bryta IFK:s trend: ”Blev ganska tydligt”

Publicerad:
Efter att ha gått mållös från två raka matcher har IFK Mariestad filat på offensiven under veckan. Det ska ge Simon Blomqvist och de andra blåvita spelarna resultat borta mot Tidaholms GoIF under fredagskvällen. (ARKIVBILD) Foto: Erik Wallskog

I bagaget finns två raka uddamålsförluster.

Under fredagskvällen, borta mot Tidaholms GoIF, går IFK Mariestad för ett trendbrott.

– Det krävs att vi kommer upp i nivå, framför allt i det offensiva spelet, säger IFK:s tränare, Henrik Josefsson.

Efter att ha tagit 13 poäng på de fem första omgångarna har IFK Mariestads spel gått i stå. De blåvita har två raka 0–1-förluster och framför allt är det anfallsspelet som inte har producerat som tidigare.

– Jag har sett om förlustmatchen mot Jonsered och det blev ganska tydligt: Vi spelade bra fotboll under större delen av matchen, men bara på 75 procent av planen. Runt straffområdet blev det för statiskt och obeslutsamt, säger Henrik ”Frasse” Josefsson.

Henrik Josefsson. (ARKIVBILD)
Henrik Josefsson. (ARKIVBILD) Foto: Erik Wallskog

Två starka defensiver

Under fredagskvällen ska IFK försöka studsa tillbaka när de ställs mot Tidaholms GoIF på bortaplan. Ett lag som placerar sig precis bakom tabellfyran från Mariestad, med en poäng mindre inspelad.

– Det är en tuff bortamatch mot bra och ett spelskickligt lag som vill hålla bollen på backen. De var starka förra säsongen och har kanske inte startat så starkt som jag hade förväntat mig, säger ”Frasse”.

Fredagens två kombattanter är de två lag som släppt in minst mål (5 stycken vardera) i division tre nordvästra Götaland. Defensiven känner sig IFK trygga i.

– Vi har fokuserat och jobbat med spelet på den sista tredjedelen under veckan. Vi har tränat mycket på löpvägar, mönster och relationer i offensiven. Det hoppas jag ska betala av sig i fler klara målchanser, säger Josefsson.

Hur är stämningen i laget nu när ni har två raka förluster?

– Den är bra. Även om vi inte har gjort några topprestationer i de två senaste matcherna är det små detaljer som gjort att vi har förlorat. Båda hade lika gärna kunnat sluta 0–0 och då hade ingen ens funderat på någon nedåtgående trend.

Helgens lokala matcher

Herr:

Division 3 nordvästra Götaland:

Tidaholms GoIF–IFK Mariestad.

Division 5 östra:

Tibro AIK–Mariestads BK, Jula BK–Korsberga IF.

Dam:

Division 3 östra:

IFK Hjo–Töreboda IK, Falköpings KIK U–Mariestads Bois FF.

Division 4 norra:

Gullspång/Weimer–IF Tymer.

Artikeltaggar

Division 3 nordvästra GötalandFotbollHenrik JosefssonIFK Mariestad

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare