Hoppa till huvudinnehållet

Polisronden: Vaknade av billarmet – stöldförsöket misslyckades

Publicerad:
Katalysatorn på bilen blev kvar denna gång, även om tjuvarna planerat annorlunda.
Katalysatorn på bilen blev kvar denna gång, även om tjuvarna planerat annorlunda. Foto: Arkivbild

Vid 02.20 på natten mot torsdagen vaknade några boende på Rickardsbergsgatan i Mariestad att billarmet utlöstes.

De hade fått besök av tjuvar.

Det upptäckte sedan att bil var upphissad med domkraft och det verkade som att någon försökt stjäla bilens katalysator. Händelsen har rubricerats som misstänkt försök till stöld.

Övriga polisanmälningar:

Tjuv stal väskan utanför förskolan. När en man glömde kvar sin väska på cykeln - i samband med att barn skulle lämnas till förskolan på Carlbecksvägen - slutade det illa. Någon stal väskan som innehöll en laptop värd 10 000 kronor. Totalt var väskan och laptop värd 11 200 kronor.

Fynd av narkotika vid visitation. Personer som tas in i på en anstalt kroppsvisiteras alltid för eftersökande av otillåtna föremål och droger. När en man i 20-årsålder skulle inställa sig vid Johannesbergsanstalten den 18 maj upptäckte personalen att han hade misstänkt narkotika på sig. Det handlade om amfetamin. Mannen är nu misstänkt för ringa narkotikabrott.

Artikeltaggar

AmfetaminBrott, lag och rättJohannesbergsanstaltenMariestadNarkotikaNarkotikabrottStölder

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.