Ung man fortsatt häktad efter rån på bensinmack – utredning i slutskedet

Publicerad:
Det var den 24 april som polisen larmades till bensinmacken, DIN X Frendo, vid Stockholmsvägen efter ett knivrån. Foto: Arkivbild

Åklagaren har begärt förlängd åtalstid - och beviljats - mot en rånmisstänkt man i 20-årsåldern.

Utredningen kring rånet vid bensinmacken i korsningen Stockholmsvägen - Mariagatan i Mariestad är dock inne på sitt slutskede.

Det var den 24 april som polisen larmades till bensinmacken vid Stockholmsvägen strax före klockan elva på måndagsförmiddagen.

Den maskerade rånaren ska då ha hotat personalen med en kniv och fick med sig en summa pengar i en påse. Den chockade personalen larmade via SOS och ett överfallslarm.

Ingen skadades fysiskt vid händelsen som fastnade på övervakningsfilm.

Greps

Någon dag senare greps den misstänkte som anhölls och sedan häktades.

Åklagaren skulle väcka åtal senast den 26 maj, men har nu begärt förlängning eftersom förundersökningen fortfarande inte är klar.

Den rånmisstänkte, som förnekar brott, har gått med på en förlängd häktning fram tills 2 juni.

Den misstänkte ska ha kvar restriktionerna i häktet, vilket innebär att han inte får placeras tillsammans med andra intagna, vistas i gemensamhet, samt följa vad som händer i omvärlden eller stå i förbindelse med annan genom elektronisk kommunikation.

Enligt MT:s källor ska bevisningen mot mannen vara stark.

Väpnat rån mot bensinstation: ”Hotade personalen med kniv”

Artikeltaggar

ÅklagareBrottBrott, lag och rättHäktningarMariagatanMariestadStockholmsvägen

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare