Hoppa till huvudinnehållet

LISTA: Tio bröllopsgåvor att ge bort – MT tipsar

Publicerad:
Här nedan finns det flera tips på vad du kan ge till det nygifta paret.
Här nedan finns det flera tips på vad du kan ge till det nygifta paret. Foto: Kallestad

Det kan vara svårt att veta vad man ska ge bort till paret som precis har gift sig. MT har därför sammanställt en lista på några populära, och ofta uppskattade, bröllopsgåvor.

Låt dig inspireras. Du hittar tipsen här nedanför!

1. Husgeråd

Husgeråd kan alla behöva.
Husgeråd kan alla behöva. Foto: Henrik Montgomery/TT

Något de flesta av oss har användning av i vardagen är husgeråd – och det kan komma i flera olika former och varianter. Några exempel är vinglas, karaff och matberedare.

2. Konst

Genom att ge bort konst kan du ge bort något fin samtidigt som du kan stödja en konstnär.
Genom att ge bort konst kan du ge bort något fin samtidigt som du kan stödja en konstnär. Foto: Johan Nilsson/TT

Varför inte ge bort en färgrik tavla, eller en vas, i ett fint motiv? Du kanske hittar något som påminner om parets stil i hemmet? Det kan bli den perfekta bröllopspresenten – om du träffar rätt.

3. Upplevelse

Att färdas i luftballong kan vara en unik upplevelse.
Att färdas i luftballong kan vara en unik upplevelse. Foto: Mel Evans

Paret gör sig redo för att uppleva mycket tillsammans som vigda, varför inte ge dem något de kan hitta på redan nu? Vad sägs om konsertbiljetter, en dag på spa eller en luftballongsfärd? Det blir ännu en dag de sent kommer att glömma.

4. Personligt

Minnen kan vara en bra bröllopspresent.
Minnen kan vara en bra bröllopspresent. Foto: Bebeto Matthews

Ett annat tips på en present är att ge bort något personligt. Kanske ett fotoalbum med alla era minnen tillsammans, eller en samling av parets (hittills) gemensamma minnen i en fotobok? Presenten öppnar upp för flera möjligheter. Det behöver inte nödvändigtvis vara en bok. Det kan vara minnen samlade i en film, tavla eller i ett smycke – valen är många.

5. Sponsring till något paret vill ha eller göra

Att sponsra något paret vill göra kan vara en bra idé om du är osäker på vad du ska ge till dem.
Att sponsra något paret vill göra kan vara en bra idé om du är osäker på vad du ska ge till dem. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Att planera ett bröllop är både krävande i tid och ekonomi. Paret kanske har något de uttryckt att de vill göra efter bröllopet, för att fira? En bidragande slant till deras aktivitet är ofta uppskattat, och kan hjälpa till att sätta idén till verket.

6. Presentkorg

En korg fylld med presenter kan också vara en rolig idé.
En korg fylld med presenter kan också vara en rolig idé. Foto: Richard Drew

Det är aldrig fel att ge bort en presentkrog till någon. Inte minst på ett bröllop. Det kan vara en korg med tema, som musik eller film, eller innehålla produkter för ett hemmaspa. Korgen kan mixas och varieras i oändlighet!

7. Finare dryck

Ett eller flera olika finare viner kan man också ge bort.
Ett eller flera olika finare viner kan man också ge bort. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ett eller flera sorter finare vin, en blandning av öl eller champagne – dryck är ofta trevligt att få. Vare sig det är med eller utan alkohol kan det ge paret en möjlighet att prova något de aldrig testat innan.

8. Inredning

Inredning kan du alltid ge bort, och varför inte en lampa?
Inredning kan du alltid ge bort, och varför inte en lampa? Foto: Johan Nilsson/TT

Det finns en del olika former av inredning man kan ge bort: allt från lampor och tv-apparater, till mattor och handdukar, kan vara lämpliga gåvor. Se bara till att gåvan passar i parets hem och är något som de inte redan har.

9. Delikatesser

Det finns flera ostar, marmelader och kex som kan bli en bra bröllopspresent.
Det finns flera ostar, marmelader och kex som kan bli en bra bröllopspresent. Foto: Matthew Mead

Det finns flera delikatesser att ge bort. Här kan du välja mellan ost och kex, marmelader eller finare knäckebröd. Det är dessutom en gåva som kan få en luxuös inslagning. Med cellofan, sidenband och annat tjusigt blir korgen en fröjd för ögat.

10. Kändishälsning

Kanske kan det bli en hälsning från Linda Bengtzing?
Kanske kan det bli en hälsning från Linda Bengtzing? Foto: Claudio Bresciani/TT

I dag går det lätt att fixa kändishälsningar från hela vårt avlånga land. Varför inte försöka hitta parets favoritkändis som kan skicka dem en fin bröllopshälsning? De lär bli både glada – och förvånade.

LISTA: Tips på hur ni kan gifta er – och tänka ekonomiskt på samma gångSå blir bröllopsfotograferingen precis som du drömt om – MT:s fotograf tipsarLISTA: Tio magiska platser i Skaraborg att ta bröllopsbilder påNär bröllopet står för dörren: Så vet ni att det inte finns några hinderSå vet du vilka du ska bjuda på bröllopet – familjeterapeut reder ut dina frågorBröllopsfrisyren – det kan du förvänta dig: ”Försöker göra det lite speciellt”Erika har 30 års erfarenhet av hår – och brudfrisyrer: ”Går att experimentera”Gifte sig i väninnans klänning – nu hjälper Anne Marie par att hitta bröllopskläderJag glömmer aldrig mitt feta italienska bröllopMalin, 33, köpte brudklänning på nätet – så räddade Helen mardrömmen

Artikeltaggar

BlommorBröllopBröllopstiderFamiljFamiljelivMänskligt

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.