Hoppa till huvudinnehållet

Klar seger för Töreboda mot Moholm på Töreshov

Publicerad:
Töreboda IK vann mot Moholms SK
Töreboda IK vann mot Moholms SK

En halvtidsledning med 1-0 utökades i andra halvleken när Töreboda slog Moholm på hemmaplan i division 6 Töreboda herr i fotboll. Till slut blev det 2-0 till Töreboda.

– Jag är otroligt nöjd och stolt över killarnas arbetsinsats, vi krigar för varandra i 90 minuter och är kompakta. Moholm skapar egentligen bara farligheter via sina fasta, där dem är starka. Ledningen i paus känns fullt rättvist tycker jag. Väl i andra blir vi lite för passiva och sjunker ner för långt och slår ifrån oss lite för mycket. 2-0 målet stänger förstås matchen, men Moholm har lägen på fasta för att få in kvitteringen. Men en otroligt skön känsla såhär efter derbyseger förstås! Feraidons mål är en riktig godbit, kommenterade Törebodas tränare Charlie Fagerlund.

Moholms lagledare Mats Wallskog om matchen:

– Vi kommer inte upp i den nivå som vi kan, Töreboda får ett mål där det blir en touch på ett skott över vår målvakt. Vi får alldeles för korta anfall, och får jaga boll. Som helhet vinner väl Töreboda rättvist idag.

Matchen var mållös till Töreboda tog ledningen efter en dryg halvtimmes spel, genom Feraidon Amiri. I 84:e minuten kom 2-0 genom ett snöpligt självmål.

Töreboda har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 12–4 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Moholm har två vinster, en oavgjord och två förluster och 11–12 i målskillnad.

För hemmalaget betyder resultatet andra plats i tabellen. Moholm är på sjunde plats.

I nästa match, lördag 10 juni 16.00, har Töreboda FC Skövde borta på Rydsplanen, medan Moholm spelar hemma mot Björsäter.

Artikeltaggar

Division 6 TörebodaFotbollMoholms SKTöreboda IKTöreshov

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.