Hoppa till huvudinnehållet

IFK Mariestad vann efter Lorik Bunjakus dubbel

Publicerad:
IFK Mariestad vann mot Alingsås IF FF
IFK Mariestad vann mot Alingsås IF FF

Det blev IFK Mariestad som gick segrande ur mötet med Alingsås IF i division 3 nordvästra Götaland herr i fotboll på hemmaplan, med 3-2 (3-1).

– En klockren försvarsinsats över 90 minuter där vi har ett bra positionsspel och krymper ytorna för Alingsås och tvingar ut de i ytterzonerna där de får slå inlägg men idag är vi starka i duellspelet och i egen box och vinner många situationer. I första halvlek får vi bra variation i anfallsspelet både med spel i djupled och hot från våra kanter och jag tycker vi leder rättvist efter första halvlek. Tyvärr får Alingsås vittring direkt i andra halvlek med ett tidigt mål och det gör att vi blir lite försiktigare i vårt spel och i kombination med en utvisning blir vi tillbakatryckta under andra halvlek. Men vårt starka kollektiva försvarsspel ger oss en hel del omställningslägen som gör att vi kommer till några bra lägen samtidigt som vi håller ut hela matchen och tar 3 sköna poäng, kommenterade IFK Mariestads tränare Henrik Josefsson.

Lorik Bunjaku gjorde två mål och Nils Sjögren ett mål för IFK Mariestad, målen för Alingsås IF gjordes av Christoffer Krabbe och Noah Lundstedt.

Det här var IFK Mariestads andra uddamålsseger den här säsongen.

Det här betyder att IFK Mariestad ligger på femte plats i tabellen, och att Alingsås IF fortfarande leder serien, ett poäng före Vårgårda.

I nästa match möter IFK Mariestad Göta borta på lördag 10 juni 14.00.

Artikeltaggar

Alingsås IF FFDivision 3 nordvästra GötalandFotbollIFK MariestadLekevi IP

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.