Hoppa till huvudinnehållet

James Blomgren tog silver i bowling-EM

Publicerad:
James Blomgrens (mitten) EM-vecka började starkt med ett silver i singel under lördagen. (ARKIV)
James Blomgrens (mitten) EM-vecka började starkt med ett silver i singel under lördagen. (ARKIV) Foto: Erik Wallskog

Mariestadsbördige James Blomgren tog silver i bowling-EM redan i första längden.

Efter en tuff final mot nederländaren Jord Van Weeren föll James Blomgren med 259–257.

Under fredagen gick startskottet för bowling-EM i Frankrike. Tävlingen började med singelkval, där Mariestadsbördige James Blomgren var en av fyra som klarade sig till final med totalt 1425 poäng.

I semifinalen ställdes Alingsåsspelaren mot greken Evangelos Krizinis, som han körde över med övertygande 243–166.

Tuffare final

Finalen mot nederländaren blev däremot jämnare. Både James Blomgren och Jord Van Weeren började matchen med sex raka strike.

Men i sjunde rutan ställde svensken kägla fem, vilket gav nederländaren chansen ta ett ordentligt grepp om matchen. Den chansen brände dock Jord Van Weeren, då han själv ställde tians kägla och missade den i nästa slag.

James Blomgren var nöjd med sin insats, trots att det inte räckte hela vägen till ett guld.
James Blomgren var nöjd med sin insats, trots att det inte räckte hela vägen till ett guld. Foto: SVENSKA BOWLINGFÖRBUNDET

När James Blomgren sen spärrade femte käglan och satte en strike i åttonde rutan levde hoppet om ett EM-guld, men efter att ha missat sjuans kägla i nionde rutan var hans maxslag 259 medan Jord Van Weeren kunde komma upp i 267.

Det blev också slutresultatet, då båda strikade resten av sina slag. Efter matchen kunde Mariestadssonen inte annat än att gratulera nederländaren.

– När motståndaren gör det lika bra och dessutom strikar elva av tolv gånger, så är det bara att lyfta hatten och gratulera. 259 brukar vara bra, men den här gången räckte det inte hela vägen, säger han i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

BowlingJames Blomgren

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.