Hoppa till huvudinnehållet

Simon Blomqvist matchhjälte för IFK Mariestad

Publicerad:
IFK Mariestad vann mot IFK Uddevalla
IFK Mariestad vann mot IFK Uddevalla

IFK Mariestad vann hemmamatchen mot IFK Uddevalla i division 3 nordvästra Götaland herr i fotboll med 1–0. Matchens enda mål stod Simon Blomqvist för i andra halvleken.

– Vi är det spelförande laget under större delen av matchen men Uddevalla är inte helt ofarliga när de hade chansen att anfalla, de hade några spelare som var duktiga med bollen. Vi är bättre i presspelet idag och hittar en del bra ytor i anfallsspelet, men har lite svårt att komma till klara målchanser i första halvlek. I andra halvlek blir det bättre och vi trycker på för ett ledningsmål och det kommer också på ett långt inkast som skarvas mot bortre ytan där vi trycker in bollen. Jag tycker vi vinner matchen rättvist, tyckte IFK Mariestads tränare Henrik Josefsson, efter matchen.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, IFK Mariestad med 5–11 och IFK Uddevalla med 9–9 i målskillnad. Det här var IFK Mariestads tredje uddamålsseger den här säsongen.

Det här betyder att IFK Mariestad ligger på tredje plats i tabellen, och IFK Uddevalla är på åttonde plats.

I nästa omgång har IFK Mariestad IFK Tidaholm borta på Tidavallen, torsdag 22 juni 19.00.

Artikeltaggar

Division 3 nordvästra GötalandFotbollIFK MariestadIFK UddevallaLekevi IP

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.