Hoppa till huvudinnehållet

Blomgrens nya EM-succé – guld i tremanna: ”Fantastiskt”

Publicerad:
James Blomgren (ståendes, tvåa från höger) tog EM-guld i tremanna efter att ha inlett mästerskapet med två raka silver.
James Blomgren (ståendes, tvåa från höger) tog EM-guld i tremanna efter att ha inlett mästerskapet med två raka silver. Foto: Svenska Bowlingförbundet

Silver i singel och silver i dubbel.

Under onsdagskvällen fick James Blomgren fira ett guld på EM i franska Wittelsheim.

– Det känns fantastiskt bra och vi spelade otroligt stabilt, säger Blomgrens lagkamrat, Jesper Svensson, till Svenska Bowlingförbundet hemsida.

Mariestadssonen James Blomgren fortsätter att rada upp medaljer på bowling-EM i Wittelsheim, Frankrike. Efter att ha inlett mästerskapet med ett silver i singel och följt upp det med en ny andraplats i dubbel var det under onsdagen dags för en ny medalj.

I sin tredje start tog Blomgren sin tredje medalj. Den här gången ett guld i tremanna.

Helsvensk final

Tillsammans med Pontus Andersson och Jesper Svensson besegrade Blomgrens lag först Finland 2 i semifinal med 713–673. I finalen ställdes man mot det andra svenska laget, innehållandes Markus Jansson, Martin Larsen samt Mattias Wetterberg, och vann där med 746–703.

– Det var speciellt att möta det andra svenska laget och det är ett scenario som man bara kan måla upp i drömmarna egentligen. Men det tyder på att vi är ett väldigt bra lag. De ville vinna guldet lika mycket som vi ville och de ska ha en eloge för sitt spel. Det är väldigt skönt att vi lyckades knipa det, säger Jesper Svensson till Svenska Bowlingsförbundets hemsida.

Härnäst på EM väntar femmanna. Finalen spelas under fredag eftermiddag.

Femmanna är den sista distansen som räknas in i ”All event-tävlingen”. Där leder James Blomgren totalen med 4 306 poäng. Tvåa ligger Tim Stampe, Danmark, på 4 262 poäng.

Artikeltaggar

BowlingJames Blomgren

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.