Hoppa till huvudinnehållet

Här gäller det att tänka innanför boxen

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Har ni försökt öppna en box som innehåller ett paket om skickats till dig?

Alla som provat har säkert lyckats till slut men oftast krävs det kamp och viss list.

Boxarna i metall står oftast i livsmedelsbutiker. Företeelsen är knappt tio år här i landet. De innehåller paket med varor som beställts via nätet, så kallad e-handel. Den som köper något kan ofta välja boxalternativet då paketet ska hämtas.

När ditt paket finns i boxen kommer det ett sms med en kod. Det är bara att knappa in koden, en lucka öppnas och där ligger ditt paket.

Så långt är allt väl.

Problemet börjar, åtminstone för mig, när paketet ska plockas ut.

I bland är paketet litet och nätt. Då är det enkelt att komma åt.

Men lika ofta handlar det om paket som precis går in i boxen. Då krävs det ett stort tålamod, lite list och något mindre verktyg för att få ut papperslådan.

Senast jag skulle hämta var det bara några millimeters marginal på varje sida om lådan. Det gick inte att få grepp med fingrarna. Även om jag var väldigt försiktig åkte lådan bara längre in i utrymmet när jag började pilla. Jag försökte förgäves med ett finger på varje sida. När jag försökte greppa om hela lådan blev det samma resultat.

Att det är en mindre nivåhöjning, åtminstone uppfattade jag det så, precis innanför öppningen av boxen underlättade inte. Tvärtom.

Jag kämpade vidare och letade efter något verktyg för att kunna peta ut paketet. Till slut fick jag upp min nyckelknippa. Jag pressade in en av nycklarna mellan paketet och lådan, fick den att fästa och kunde långsamt pressa ut paketet. Efter några försök var lådan äntligen loss och jag kunde pusta ut.

Nu går det snabbare, åtminstone i teorin.
Alf Ehn

Jag stängde luckan men tänkte att det var nog inte bättre förr, trots trånga boxar och för stora lådor. Om man beställde något, via det som på den tiden kallades postorder, fick man vänta väldigt länge. Sedan kom det en lapp i den vanliga posten som talade om att det fanns ett paket att hämta på postkontoret.

På den tiden bodde jag i Skara. Oftast var kön på posten lång och det gällde att avsätta någon timma för att hämta ett paket. Nu går det snabbare, åtminstone i teorin.

Artikeltaggar

E-handelMänskligt