Hoppa till huvudinnehållet

”Bam” fick högsta utmärkelsen för ideellt arbete: ”Ärofyllt”

Publicerad:
Ann-Brith ”Bam” Johansson har blivit tilldelad tjänstförtecken i guld av RF-SISU. Här tillsammans med  Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson.
Ann-Brith ”Bam” Johansson har blivit tilldelad tjänstförtecken i guld av RF-SISU. Här tillsammans med Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson. Foto: TOBIAS STERNER

46 år av ideellt arbete.

För det har Ann-Brith ”Bam” Johansson nu fått tjänstförtecken i guld, den högsta utmärkelsen som RF-SISU ger ut för insatser inom den svenska idrottsrörelsen.

– Det kom som en överraskning, säger hon.

Tidigare under året vann Ann-Brith ”Bam” Johansson priset ”Årets eldsjäl” av MT och Lions, framröstad av folket bland tre kandidater.

– Jag är tacksam för utmärkelsen, men det är inte därför jag håller på. Jag gör det här för att jag tycker det är väldigt roligt, sade hon då.

Men vare sig hon vill eller inte fortsätter utmärkelserna att ramla in för hennes arbete inom paraidrotten. Den här gången handlade det om tjänstförtecken i guld på riksidrottsmötet i Uppsala.

– Det var ärofyllt och jag blev förvånad när jag fick inbjudan, säger ”Bam”.

”Bam” tog även emot priset årets eldsjäl av MT och Lions tidigare i år. (ARKIV)
”Bam” tog även emot priset årets eldsjäl av MT och Lions tidigare i år. (ARKIV) Foto: Erik Wallskog

Fullspäckad helg

Tillsammans med andra idrottsledare från landet blev hon kallad till Uppsala i slutet av maj, där hon fick spendera en hel helg med diverse aktiviteter.

– Vi blev bjudna till gamla Upsala SK och fick en guidad tur på deras sportanläggning. De som ville fick även gå på IK Sirius dammatch, så dagarna var spikade med aktiviteter, berättar ”Bam”.

Hon berättar även att människorna som var där var en av höjdpunkterna på resan.

– Jag träffade män och kvinnor från hela Sverige med olika erfarenheter och livsberättelser, det var intressant att lyssna på. Man fick lite nya kontakter och bekantskaper.

Gruppbild med mottagare av förtjänsttecknet.
Gruppbild med mottagare av förtjänsttecknet. Foto: TOBIAS STERNER

”Väldigt uppstyrt”

Dagen då mötet väl skulle dra i gång åkte ledarna gemensamt från hotellet till Uppsala konsert och kongress, där mingel och småtugg väntade innan den övriga publiken kom dit.

– Det var väldigt uppstyrt. Vi fick väldigt mycket information och genomgångar hur ceremonin skulle gå till, säger ”Bam”.

Mötet hölls, priser delades ut och sen väntade festligheter med uppträdanden och god mat.

För ”Bam” finns det ingen tvekan att fortsätta arbetet inom parasporten och JLIF framöver.
För ”Bam” finns det ingen tvekan att fortsätta arbetet inom parasporten och JLIF framöver. Foto: Peter Gustafsson

Fortsatt arbete

Väl hemma i Mariestad är det fortsatt arbete med JLIF som gäller.

– Just nu tränar JLIF fotboll under sommaren, i höst börjar bowlingen och innebandyn igen. Jag är även med i Västergötlands bowlingförbund och där är det ett stort arbete där vi vill utveckla parabowlingen, avslutar ”Bam”.

Artikeltaggar

BowlingJLIFRiksidrottsförbundetUtmärkelser

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.