Hoppa till huvudinnehållet

IFK Mariestad vill ha större ersättning – för att hålla ordning på Lekevi IP

Publicerad:
Lekevi idrottsplats har genomgått en ansiktslyftning, bland annat har anläggningen kompletterats med en byggnad för omklädningsrum.
Lekevi idrottsplats har genomgått en ansiktslyftning, bland annat har anläggningen kompletterats med en byggnad för omklädningsrum. Foto: Charlotte Ferneman

IFK Mariestad vill ha 200 000 kronor mer i ersättning för att sköta Lekevi IP när området utökas. Kommunen tycker dock att det räcker med hälften.

Nu väntar en förhandling.

IFK Mariestad har ansvar för att ta hand om Lekevi idrottsplats och Leksbergs elljusspår. Nu har området fått nya och större omklädningsrum och snart kommer det att finnas ytterligare en konstgräsplan på platsen.

Därför vill föreningen att ersättningen för drift och skötsel höjs från dagens 640 723 kronor till 853 132 kronor. Summan grundar sig på arbetsinsatsen, som beräknas öka med elva timmar i veckan. Arbetstimmarna har prissatts till 400 kronor per timme.

Men kommunstyrelsen tycker att föreningen har tagit i.

– Man har räknat högt på timkostnaden. Nu med nya fräscha lokaler blir det lättare att städa, säger Henrik Andersson (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Den politiska ledningen har gett kultur- och fritidschefen i uppdrag att förhandla fram en ökad ersättningsnivå som dock inte får överstiga 110 000 kronor.

Artikeltaggar

Henrik AnderssonIdrottsplatsIFK MariestadKommunstyrelsenLekeviLekevi IPLeksbergNöje/KulturSport

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.