Hoppa till huvudinnehållet

Jeanette öppnar nytt galleri med fokus på det gamla: ”Vill skapa en mötesplats”

Publicerad:
Galleri Palett öppnade under onsdagen.
Galleri Palett öppnade under onsdagen. Foto: Charlotte Ferneman

Galleri, showroom och nu galleri igen – efter flera omställningar visas nu återigen konst på Hamngatan.

Under onsdagen öppnade Galleri Palett där konst och vintageprylar samlas under ett och samma tak.

Bakom den nystartade verksamheten ligger dekoratören Jeanette Kritikos som bland annat vill ge fler en möjlighet till att ställa ut.

– Jag vill skapa en mötesplats för konstnärer och hantverkare där de kan utbyta tjänster. Det blir en win-win-situation för den kulturella sfären inom Mariestad och förhoppningsvis kan jag nå ut även till övriga Sverige, säger hon.

I utställningslokalen, som tidigare var Galleri Imma, går det i nuläget att ta del av verk från bland annat fotokonstnären Sara Viktoria Sandberg. Jeanette Kritikos berättar att både lokala och konstnärer från andra delar av Sverige kommer att bjudas in för att visa upp sina alster.

Just nu visas Sara Viktoria Sandberg på galleriet, tanken är att både lokala och konstnärer från hela Sverige ska ställa ut.
Just nu visas Sara Viktoria Sandberg på galleriet, tanken är att både lokala och konstnärer från hela Sverige ska ställa ut. Foto: Charlotte Ferneman

– Galleri Imma kommer fortsätta att ha utställning här ett tag, därför kommer det även bjudas in mer kända namn.

Galleriet kommer både fungera som konstlokal och butik med heminredning och kläder. Gemensamt för det sistnämnda är att det inte är nyproduktion som gäller.

– Det som utmärker verksamheten är det varierade utbudet med konst och vintage. Jag vill inspirera till att handla second hand. Det finns så mycket fint där ute som du kan köpa i stället för nyproducerat.

Enligt Jeanette Kritikos är även namnet på galleriet inspirerat av variation.

– En palett består av många färger, en blandning. Jag tyckte det var passande.

Artikeltaggar

Galleri ImmaGallerierHamngatanKonstMariestadUtställningar

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.