Hoppa till huvudinnehållet

Med ett flyttlass kommer nya äventyr – så upplev dem

Publicerad:
Elin Nilsson.
Elin Nilsson.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Snart är det ett helt år sedan mitt flyttlass gick mot Mariestad. Det har fått mig att inse hur mycket jag egentligen har upplevt sedan dess, såväl här som runtom i Skaraborg.

En av de nya upplevelserna var Olstorp festivalplats. Jag hade aldrig hört talas om det innan jag flyttade hit, trots att det är högst levande och det bara är några år kvar tills det firar 50 år.

Sedan flytten har jag däremot fått höra allt om det. Parkeringen är fylld med bilar, det är hundratals om inte tusen glada människor, artister som uppträder och inte minst så finns det en väldigt omtalad plats – kärleksstigen.

Kort och gott – en stor folkfest.

Under midsommar kom min möjlighet att få vara med om det här. Så, helt utan tvekan gick jag direkt in på hemsidan och spontanköpte en biljett. En situation som inte alls hör till det vanliga, åtminstone inte för mig.

Nu, oavsett om det blev kul eller inte så kunde jag hänga med ett par vänner och uppleva det som alla pratat om. I samma veva fick jag även möjligheten att se några artister, som jag återigen aldrig hade hört talas om innan, Pipex och Dandsbandskungen.

Resultatet blev en rolig kväll, inte minst på grund av all musik och alla glada människor som också hade tagit sig till Tidan den här kvällen. Fram emot klockan ett på natten omfamnade däremot min tidiga arbetsmorgon på tidningen mig i en varm kram, vilket medförde att jag intog en bänkplats mitt bland allt ståhej. Men äventyret fortsatte ändå.

Det viktiga för mig vid det här tillfället var egentligen inte besöket på Olstorps festivalplats. Det var att våga ta chansen och vara med om något nytt på den plats jag numera bor på.

Det är lätt att låsa in sig och inte våga utforska sin nya ort. Men med en liten hjälpande knuff på vägen av mina nyfunna vänner blev det här inte en helt vanlig lördagskväll hemma i soffan för min del. Det blev ett värdefullt minne.

Om du därför precis har flyttat till Mariestad, eller någon annanstans för den delen, så kan jag varmt rekommendera att också testa på ditt nya liv och vilka äventyr det har att ge dig. Tacka ja till möjligheterna, för även om det låter klyschigt, så får du inte chansen att uppleva den dagen igen.

Artikeltaggar

ArtisterKändisarMariestadMidsommarMusikNöje/KulturParkeringPipexSkaraborgTidan