Hoppa till huvudinnehållet

Förlust med 0-1 för IFK Mariestad mot Vårgårda

Publicerad:
IFK Mariestad förlorade mot Vårgårda IK
IFK Mariestad förlorade mot Vårgårda IK

IFK Mariestad fick se sig slaget i mötet med Vårgårda på hemmaplan i division 3 nordvästra Götaland herr i fotboll, med 0-1 (0-1).

– Jämn fotbollsmatch där Vårgårda har marginalerna på sin sida och drar längsta strået. Vi kontrollerar det bra i första halvlek i vår defensiv och är vassa i omställningarna. I andra halvlek börjar Vårgårda bäst och bör kanske göra något mål men vi äter oss in i matchen igen och har en bra forcering med ett ribbskott, som kanske till och med studsade inne i mål, och ytterligare en vass chans där deras målvakt tvingas göra en kanonräddning. Lite surt att vi inte får med oss en poäng men vi tar nya tag nästa match, kommenterade IFK Mariestads tränare Henrik Josefsson.

Melker Johansson gjorde matchens enda mål i första halvleken.

Matchen avgjordes alltså redan i första halvleken. Bortalaget ledde med 1-0 i paus, och resultatet stod sig matchen ut.

IFK Mariestad har en vinst, två oavgjorda och två förluster och 4–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Vårgårda har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 8–4 i målskillnad. Det här var IFK Mariestads tredje uddamålsförlust den här säsongen.

För Vårgårda gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan IFK Mariestad är på sjätte plats.

Fredag 18 augusti 19.30 spelar IFK Mariestad borta mot Kongahälla.

Artikeltaggar

Division 3 nordvästra GötalandFotbollIFK MariestadLekevi IPVårgårda IK

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.