Hoppa till huvudinnehållet

Fler får chansen att se Benjamin Ingrosso – trots att parkeringen har blivit vattenskadad

Publicerad:
Största session-spelningen står Benjamin Ingrosso för, nu släpps fler biljetter.
Största session-spelningen står Benjamin Ingrosso för, nu släpps fler biljetter. Foto: Tommy Andersson

Efter det stora intresset för Benjamin Ingrossos spelning på Läckö släpps nu ännu fler biljetter. Samtidigt kan bara hälften av parkeringsplatserna användas efter det kraftiga regnandet.

– Om alla hjälps åt kommer det att gå jättefint, säger Fredrik Holmdahl, arrangör.

Benjamin Ingrosso är oerhört populär och biljetterna till hans Läckö Sessionspelning såldes slut snabbt. Därför har arrangören Krall Entertainment nu beslutat att släppa fler biljetter för att möta intresset. På lördagens konsert kommer nästan 3 000 personer att kunna se Ingrosso på Läckö.

Arrangörerna Fredrik Holmdahl och Patrik Krall är övertygade om att besökarna kommer att bli nöjda.

– Jag som har sett honom tidigare i sommar på andra ställen kan avslöja att det kommer att bli otroligt häftigt och massivt. Det är en kille med så mycket musikalitet och energi så jag kan lova att man kommer att få stor behållning, säger Fredrik Holmdahl om den kommande spelningen.

Patrik Krall håller med:

– Jag tror att man måste säga att han var en person innan sommaren, och en annan efter, säger han och påminner om att detta är Ingrossos första egna sommarturné, även om han faktiskt har spelat på Läckö en gång tidigare, 2007, då i Diggiloo och med efternamnet Wahlgren.

– Han är, med ett gammaldags ord, en estradör, en entertainer. Han är en jädra stjärna på scen som inte går att mäta med någon annan artist, och det har hänt i sommar. Det är en internationell stjärna som växer fram. Det är en världsstjärnas genrep innan han tar världen, säger Patrik Krall.

Så här såg det ut i samband med Lars Winnerbäcks konsert på Läckö i fjol.
Så här såg det ut i samband med Lars Winnerbäcks konsert på Läckö i fjol.

Kaoset ska inte upprepas

Efter det stora intresset blir lördagens konsert större än de andra sessions-spelningarna har varit, med både fler i publiken och en större scen, och det kräver också god logistik för att undvika parkeringsproblem. När Lars Winnerbäck spelade på Läckö för ett år sedan blev det så långa bilköer att flera förare vände om innan de kommit fram.

Varken Fredrik Holmdahl eller Patrik Krall tycks oroade över att något liknande ska inträffa på lördag.

– På Lasse Winnerbäck tog de in några tusen för mycket. Det var inte vi som arrangerade den. Vi har mer än dubbelt så många bussar än de hade då, säger Fredrik och fortsätter:

– Vi har kört Diggiloo i 20 år och hållit på länge i branschen. Vi arrangerar utomhuskonserter på slott, herrgårdar och idrottsplatser och har en kunskapsbank i hur man parerar parkeringsproblem. Det är en utmaning oavsett väderleksrapport.

Fredrik Holmdahl.
Fredrik Holmdahl. Foto: Thomas Kühnel

750 parkeringsplatser borta

På parkeringen vid Läckö finns plats för 1 500 bilar. På grund av det ihärdiga regnandet går häften av platserna bort, eftersom de ligger under vatten eller är på alltför vattenskadad mark. I stället sätts allt fler bussar in från Lidköping. I nuläget kommer 850 personer ta bussen ut till Läckö, men om intresse finns arrangeras fler bussturer.

Det finns också möjlighet att ställa bilar på Hagavallens idrottsplats om det blir fullt på Läckö. I sådana fall kommer produktionsbolaget att ombesörja busskjuts därifrån och till konserten.

Fredrik och Patrik uppmanar besökarna att samåka och fylla de bilar som används.

– Med tre personer i varje bil samt bussar klarar vi det utan problem. En hel del bor därute och kommer på cykel.

Undvik stressläge

Konsertbesökarna har redan fått mejl och sms med uppmaningar om att samåka eller ta bussen.

Entrén kommer också att öppnas tidigare och en DJ kommer att underhålla innan spelningen, i hopp om att många kommer tidigt för att undvika parkeringsproblem, berättar Fredrik Holmdahl.

– Jag uppmanar verkligen folk att komma i god tid. Det är bättre än att man hamnar i ett stressläge. Som tur är så är det lördag, de flesta har ledigt och kan ta sig tid.

Artikeltaggar

ArtisterBenjamin IngrossoDiggilooHagavallenKonserterLäcköLars WinnerbäckLidköpingMusikNöje/KulturParkeringSpelningar

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.