Hoppa till huvudinnehållet

Pelle Leijon hyllar sina idoler – bjuder på trumpetklassiker

Publicerad:
På söndag ger Pelle Leijon en konsert i Berga kyrka.
På söndag ger Pelle Leijon en konsert i Berga kyrka. Foto: Owe E Hermansson

På söndag kväll gästar Törebodabon och trumpetaren Pelle Leijon kyrkan i Berga. Han beskrivs som ett välkänt ansikte i pastoratet där han medverkar i såväl gudstjänster som konserter och förrättningar. Under konserten ackompanjeras han av kantorn Adam Frödin på såväl gitarr, piano och orgel.

– Jag försöker som så många andra artister idag, lyfta fram den musik som förknippas med ens egna förebilder och idoler. I mitt fall handlar det om fyra mycket folkkära "trumpetlegender" som Louis Armstrong, Arne Lamberth, Ernie Englund och den än idag fortsatt aktive trumpetsolisten dansken Per Nielsen, berättar Pelle Leijon som kommer att spela både trumpet och flygelhorn.

Artikeltaggar

Arne LamberthArtisterBergaErnie EnglundGudstjänsterKonserterLouis ArmstrongMusikNöje/Kultur

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.