Hoppa till huvudinnehållet

Vimmel: 3 000 kom för att se Benjamin Ingrosso på Läckö: ”Otrolig närvaro”

Publicerad:
Publiken var i extas när Benjamin Ingrosso intog scenen på Läckö. Totalt var 3 000 personer på plats för att se artisten.
Publiken var i extas när Benjamin Ingrosso intog scenen på Läckö. Totalt var 3 000 personer på plats för att se artisten. Foto: Thomas Kühnel

Stämningen på Läckö en lördagskväll när stjärnskottet Benjamin Ingrosso äntrar scenen?

På topp. Minst sagt.

I publiken fanns 3 000 taggade fans redo att dansa loss till artistens alla låtar.

– Vi är så taggade, ett perfekt sätt att avsluta sommaren på, säger Alma Järphag från Vara som hade sällskap med mamma Ida Järphag.

Energinivån var hög på Läckö under lördagseftermiddagen när folket samlades för att se Benjamin Ingrossos spelning. Totalt var 3 000 personer på plats för att se när artisten levererade show till max.

Viktoria Crnalic Andersson och Jessica Holmberg, båda från Skövde älskar både musiken och Benjamins personlighet.
Viktoria Crnalic Andersson och Jessica Holmberg, båda från Skövde älskar både musiken och Benjamins personlighet. Foto: Thomas Kühnel

– Jag älskar hans musik och jag älskar honom som person. Han är så himla fin, har en otrolig närvaro och är bara så genuin, säger Jessica Holmberg, från Skövde som är på plats tillsammans med kompisen Viktoria Crnalic Andersson, som ser extra mycket fram emot låten Barnasinnet.

– Och Smile!, tillägger hon.

Bästa platserna

På första raden, och kanske bästa sittplatserna, satt Elin Svärdhagen, Lidköping och Alva Karlsson, Skara.

– Vi är nöjda med platserna. Men vi kommer förmodligen stå upp sen, säger Elin, som ser Benjamin Ingrosso för andra gången.

Men för många som tidningen träffar i vimlet är det första gången de ser artisten.

Signe Jensen, Alice Thorén och Vidar Jensen, samtliga från Lerdala var exalterade. Allt det vackra är deras favoritlåt med Benjamin, berättar de.
Signe Jensen, Alice Thorén och Vidar Jensen, samtliga från Lerdala var exalterade. Allt det vackra är deras favoritlåt med Benjamin, berättar de. Foto: Thomas Kühnel

Trots det är förväntningarna en stund innan konserten höga, och kanske med all rätt: Benjamin Ingrosso har nämligen hyllats för sina proffsiga och medryckande spelningar som han hittills gjort under sin sommarturné.

Äntrade scenen

Cirka kvart över åtta kommer en leende Benjamin ut på scenen tillsammans med resten av bandet till publikens förtjusning, där applåderna aldrig tycks ta slut.

Benjamin Ingrosso var glad över att gästa Läckö.
Benjamin Ingrosso var glad över att gästa Läckö. Foto: Thomas Kühnel

Nästan omedelbart verkar publiken övertygade om att det kommer bli en kväll att minnas.

Dansar och sjunger med

Sittplatserna känns överflödiga, för nästan varenda en står upp. De dansar, sjunger med och filmar med sina mobiler för att bevara minnet.

En taggad publik på Läckö strax innan Benjamin Ingrosso intog scenen.
En taggad publik på Läckö strax innan Benjamin Ingrosso intog scenen. Foto: Thomas Kühnel

Fansen är en blandad kompott, där verkligen alla åldrar finns representerade – Benjamin verkar gå hem hos de allra flesta!

Hamnade du på bild i vimlet? Kika nedan:

Tyra Andersson och Märta Creutzer Lans, båda från Kållandsö hade lagt ner ett par timmar på sin fantastiska skylt, där de skapat ett porträtt av Benjmin Ingrosso.
Tyra Andersson och Märta Creutzer Lans, båda från Kållandsö hade lagt ner ett par timmar på sin fantastiska skylt, där de skapat ett porträtt av Benjmin Ingrosso. Foto: Thomas Kühnel
Maria Malmgren från Södertälje och Susanne Lööw från Saleby såg sin chans att ta en snabb powernap innan spelningen. ”Vi vilar upp oss, men snart är vi igång”, säger Susanne.
Maria Malmgren från Södertälje och Susanne Lööw från Saleby såg sin chans att ta en snabb powernap innan spelningen. ”Vi vilar upp oss, men snart är vi igång”, säger Susanne. Foto: Thomas Kühnel
Mamma Ida Järphag och dottern Alma Järphag var maximalt taggade för att se artisten. ”Kommer bli röj och vi kommer att dansa”, konstaterar Ida.
Mamma Ida Järphag och dottern Alma Järphag var maximalt taggade för att se artisten. ”Kommer bli röj och vi kommer att dansa”, konstaterar Ida. Foto: Thomas Kühnel
Arrangören Fredrik Holmdahl var glad innan konserten, men kanske extra glad för det faktum att det inte blev någon bilkö och att parkeringssituationen fungerade som den skulle.
Arrangören Fredrik Holmdahl var glad innan konserten, men kanske extra glad för det faktum att det inte blev någon bilkö och att parkeringssituationen fungerade som den skulle. Foto: Thomas Kühnel
Ett gäng båtar parkerade vid Läckö för att lyssna till artisten.
Ett gäng båtar parkerade vid Läckö för att lyssna till artisten. Foto: Thomas Kühnel
Benjamin Ingrosso kan sina moves.
Benjamin Ingrosso kan sina moves. Foto: Thomas Kühnel
Benjamin Ingrosso.
Benjamin Ingrosso. Foto: Thomas Kühnel
Brillor på.
Brillor på. Foto: Thomas Kühnel
Benjamin Ingrosso.
Benjamin Ingrosso. Foto: Thomas Kühnel

Artikeltaggar

ArtisterBenjamin IngrossoKonserterLäcköLidköpingMusikNöje/KulturSödertäljeSpelningar

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.