Hoppa till huvudinnehållet

IFK Mariestad vann hemma mot Åsarp-Trädet

Publicerad:
IFK Mariestad vann mot Åsarp-Trädet FK
IFK Mariestad vann mot Åsarp-Trädet FK

En resultatmässigt jämn match slutade till slut med seger för IFK Mariestad som vann matchen hemma mot Åsarp-Trädet i division 3 nordvästra Götaland herr i fotboll på lördagen. 2-1 (1-0) slutade matchen.

– Jag tycker att vi vinner rättvist. Första halvlek är jämn och präglas av mycket bollbyten mellan lagen, men vi känns lite spetsigare. Andra halvlek känns som att vi kontrollerar och försöker hålla i boll lite mer och när vi gör 2-0 ska vi stänga matchen. Men tyvärr släpper vi ett mål alldeles för tidigt och enkelt och då får Åsarp lite energi. Dessutom åker vi på en utvisning därefter och tvingas ställa en utespelare i mål, men vi krigar och jobbar ihop resten av matchen och håller undan, tyckte IFK Mariestads tränare Henrik Josefsson, efter matchen.

Matchen fick ingen riktig karaktär förrän IFK Mariestad tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom Teodor Gladh. Jacob Keymer ökade IFK Mariestads ledning i 77:e minuten.

Adam Sjöberg reducerade för Åsarp-Trädet med knappa kvarten kvar. Men mer än så orkade Åsarp-Trädet inte med.

I den 85:e minuten fick IFK Mariestad Emil Josefsson utvisad, och fick spela med en man mindre sista fem minuterna.

Det här var IFK Mariestads fjärde uddamålsseger den här säsongen.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, IFK Mariestad på sjätte plats och Åsarp-Trädet på elfte plats.

Söndag 3 september 14.00 spelar IFK Mariestad borta mot Brålanda.

Artikeltaggar

Åsarp-Trädet FKDivision 3 nordvästra GötalandFotbollIFK MariestadLekevi IP

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.