Hoppa till huvudinnehållet

Fansens dröm blir sann – Creedence Tribute på turné igen: ”Kommer få en nostalgichock”

Publicerad:
Creendence Tribute, med medlemmar från Mariestad och Grästorp beger sig ut på en ny turné, upptakten sker i Vara på lördag.
Creendence Tribute, med medlemmar från Mariestad och Grästorp beger sig ut på en ny turné, upptakten sker i Vara på lördag. Foto: Håkan Larsson

Ett helt album – från början till slut. Det är vad fansen har begärt. Nu besannar Creedence Tribute deras dröm.

– Publiken kommer att få en nostalgichock med hela skivan Cosmos Factory, säger Mariestadstrummisen Bosse Sjöberg.

Med start på lördag är bandet som har medlemmar från både Mariestad och Grästorp återigen ute på turné. Deras första stopp blir nära hemmavé, närmare bestämt på Vara konserthus. Med sig i bagaget har de något helt nytt.

– Det känns otroligt spännande att få presentera nya showen för vår trogna publik och även de som inte hört och sett oss innan, säger Bosse Sjöberg.

Han är trummis i Creendence Tribute och utgör tillsammans med Torbjörn Jansson och Anders Nilsson Mariestadsdelen av bandet.

Odödliga hits

Cosmos Factory beskrivs som en milstolpe i rockhistorien. Albumet blev etta på listorna både i USA och Storbritannien och innehåller klassiker som bland annat ”Lookin’ Out My Back Door”, ”Travelin’ Band” och ”Up Around the Bend”, vilka alla blev topp fem på listor runt om i världen. Namnet på plattan grundar sig på ett skämt av gruppens trumslagare Doug Clifford, vars smeknamn är Cosmo. Han kallade skämtsamt gruppens tidiga replokal för ”the factory” (fabriken) på grund av John Fogertys vilja att öva hårt nära nog varje dag.

I den över två timmar långa showen kommer Creedence Tribute både att spela samtliga spår från skivan i den ordning låtarna ligger, samt berätta historierna som omgärdar det framgångsrika albumet som kom ut i juli 1970.

Efter paus får publiken självklart höra alla andra stora klassiska CCR-hits blandat med ett urval av John Fogertys låtar.

Totalt omfattar turnén åtta stopp, däribland Linköping, Göteborg och Karlstad.

Artikeltaggar

Anders NilssonCreedence TributeDoug CliffordHistoriaJohn FogertyKarlstadLinköpingMariestadNöje/KulturShowerTorbjörn JanssonTurné

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.