Hoppa till huvudinnehållet

Mariestads teater bjuder in till konsert – om att söka sitt sagoland

Publicerad:
Sagoland (Satumaa) på Mariestads Teater.
Sagoland (Satumaa) på Mariestads Teater. Foto: Eveline Johnsson

Den 4 september bjuder Mariestads teater in till konsert. Det blir en kväll med finsk tango, Satumaa, som på svenska betyder sagoland.

Anna Heikkinen kommer tillsammans med Längtans Kapell att inta scenen och söka sitt eget sagoland. Det gör de med både finska och svenska texter, genom dragspel, saxofon, cello och stämsång.

– Det handlar om det här mötet mellan två kulturer och två språk. Det är jättespännande, säger Martin Hermansson, kultursamordnare på Mariestads kommun.

Texterna och berättandet utgår från Heikkinens personliga minnen, intervjuer med släktingar, sparade brev och dagboksanteckningar från andra världskriget.

– Det känns otroligt roligt att vi har fått dem att komma hit och att det har varit sådant tryck på biljetterna. Dessutom är det mingel efteråt, det är inte bara att lyssna utan man får också ett samtal, säger Martin Hermansson.

Biljett kan hämtas på Mariestads stadsbibliotek.

Artikeltaggar

Andra världskrigetKonserterMariestadMusikNöje/KulturTeater

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.