Hoppa till huvudinnehållet

Experter nöjda med Däckrazzian – kontrollerade över 300 fordon: ”Inga katastrofer”

Publicerad:
Flera fordon kontrollvägdes av polisens specialister.
Flera fordon kontrollvägdes av polisens specialister. Foto: Arkivbild

Förra veckan höll NTF Skaraborg däckrazzia på E20 vid Motorp.

Samtidigt kontrollerade polisen nykterhet och fordon.

– Övergripande var däckspecialisterna mycket nöjda med däckstandarden, säger Petra Hansson, verksamhetschef vid NTF Skaraborg, nöjt.

Polisen höll poliskontroll i Motorp i förra veckan.
Polisen höll poliskontroll i Motorp i förra veckan. Foto: Per Warvlin

I samband med Däckrazzian - samverkan mellan Energimyndigheten, VTI, Däckbranschens informationsråd, NTF och Bilprovningen - var det 204 fordon som fick däcken kontrollerade.

– Jag tycker det så rätt bra ut. Folk verkar ha ganska bra koll på sina däck. Det var inga katastrofer att rapportera om, fortsätter Petra Hansson.

Väghållning

Däcken på personbilar är utslitna när mönsterdjupet når under 1,6 mm, som är den lagliga gräns. För vinterdäck är det 3 millimeter.

Rätt lufttryck i däcken är både viktigt för väghållning och bränsleåtgången.

Trafikpolisen Niklas Olsson har bra koll på reglerna.
Trafikpolisen Niklas Olsson har bra koll på reglerna. Foto: Per Warvlin

Inget av däckens kordväv får vara framme på däcket - då är det ett direkt underkännande. Regeln är att det är 75 procent av slitbanan som ska ha minst 1,6 millimeter spårdjup.

Ett äldre däcks gummi slits mycket fortfarare än ett nytt
Trafikpolis Niklas Olsson

Något snedslitna däck är alltså tillåtet. För att få ett jämnt slitage bör man därför skifta position mellan fram- och bakdäck, förslagsvis när det är dags att skifta hjul på hösten och våren.

– Det är nu på höstkanten de kanske halvdåliga sommardäcken, som rullat hela sommaren, kan vara slitna. Ibland kan det att vara svårt att upptäcka slitaget på insidan av däcken, förklarar trafikpolisen Niklas Olsson.

– Ett äldre däcks gummi slits mycket fortfarare än ett nytt.

Nöjda

Polisen var som helhet nöjd med trafikinsatsen, där det kontrollerades nykterhet, fordon och körkort, vid två stationer. Även polisaspiranter var på plats.

– Polisen kontrollerade 346 fordon under dagen och då också alltså gjort lika många alkoblås av förarna . Det var ingen som rapporterades för rattfylleri, berättar Anna Stenholm, tillförordnad gruppchef för trafikpolisen i Skaraborg.

BILDEXTRA: Trafikpoliser var ute vid Motorp – för däckrazzia och kontroll: ”Oerhört viktigt”

Däremot hade polisen flera fordon som var för tungt lastade. Totalt delades det ut sju fall av ordningsbot /godkänt föreläggandet.

Fyra flygande inspektioner (besiktningar) gjordes på platsen och två fordon vägdes.

– Det gjordes även tre anmälningar gällande tidsböcker för yrkestrafiken, förklarar Anna Stenholm.

Artikeltaggar

E20FordonKatastroferNTFPetra HanssonPolisenSkaraborgTrafik

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.