Hoppa till huvudinnehållet

Gränslösa clowner trollband publiken: ”Roligt och bra”

Publicerad:
Emma Hörnell, clownen med det osannolikt långa håret (fast här var det uppsatt) var en hejare på att göra konster med rockringar.
Emma Hörnell, clownen med det osannolikt långa håret (fast här var det uppsatt) var en hejare på att göra konster med rockringar. Foto: Malin Bring

Första steget i Röda Korsets och Clowner utan gränsers gemensamma projekt Folkhälsoresan togs i Centralskolans idrottshall på tisdagskvällen.

Clownerna spelade upp en färgstark och fartfylld föreställning som lockade fram mycket skratt och jubel.

Upp emot 150 åskådare trodde turnéledaren Linda Ekberg nog att det hade kommit till föreställningen ”Ögonblick”, men det var svårt att räkna med så många små, mellanstora och enstaka större barn som vällde in när dörrarna öppnades. Föräldrar och far- och morföräldrar var det också gott om.

Femteklassare i Töreboda utvalda till folkhälsoprojekt – med clowner: ”Väldigt spännande”

De minsta satt längst fram på tjocka gymnastikmadrasser och kunde av och till tappa koncentrationen och intressera sig mer för varandra än vad clownerna hade för sig. Men rätt som det var hände det något nytt och oväntat på den improviserade scenen, och så var minstingarna med på galoppen igen.

Björn Dahlman spelar ”Ögonblick” tillsammans med Emma Hörnell och Malin Öhrn från Clowner utan gränser.
Björn Dahlman spelar ”Ögonblick” tillsammans med Emma Hörnell och Malin Öhrn från Clowner utan gränser. Foto: Malin Bring

Det förekom inte mycket språk i föreställningen, men en central replik var ”Vänta, vänta vänta!”. Akrobatik, jonglering, trolleri och dråpligheter avlöste varandra och publiken fick till sin högljudda förtjusning kasta osynliga bollar som på magiskt vis förvandlades till riktiga bollar när de nådde sitt mål.

Systrarna Zeena, Aseel och Balqis såg Ögonblick tillsammans med sin väninna Serein och erbjöd sig att recensera den.

– Den var rolig och bra, man kunde se på personerna att de var clowner, för de hade så glada färger på kläderna. Deras hus var kul, särskilt mannens som kom ut först, sa Aseel.

Balqis fastnade för clownen som jonglerade och gjorde konster med rockringar, och tyckte det var väldigt kul att kasta osynliga bollar.

– Jag tyckte om när de trängdes och inte fick plats i sina hus. Jag gillade nog mannen mest, sa Zeena.

Serein framhöll clownen med det osannolikt långa håret, fast tyckte samtidigt att alla tre var lika roliga.

– Men hon med håret var speciell, det var kul när hon balanserade rockringarna på huvudet, sa hon.

Rätt som det var hände något nytt och oväntat på den improviserade scenen i Centralskolans idrottshall.
Rätt som det var hände något nytt och oväntat på den improviserade scenen i Centralskolans idrottshall. Foto: Malin Bring

Efter föreställningen bjöd clownerna på cirkusskola i andra änden av hallen. Både Röda Korsets representanter och folket från Clowner utan gränser var mycket nöjda med kvällen.

– Jätteroligt att det kom en så blandad publik, tyckte turnéledaren Linda Ekberg.

Artikeltaggar

CentralskolanFöreställningarFritid och livsstilIdrottshallKonstNöje/KulturSvenska Röda KorsetTöreboda kommunTrolleri

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.