Hoppa till huvudinnehållet

Länsstyrelsen vill ha en miljökoll av banområdet

Publicerad:
De här spåren vid stationen i Mariestad ska tas bort och länsstyrelsen vill att marken undersöks på grund av risken för föroreningar.
De här spåren vid stationen i Mariestad ska tas bort och länsstyrelsen vill att marken undersöks på grund av risken för föroreningar. Foto: Alf Ehn

Länsstyrelsen vill att förekomsten av olika föroreningar undersöks och åtgärdas då Trafikverket kommer att ta bort spår och växlar vid stationen i Mariestad.

Det handlar om spår och växlar som inte har använts på länge. Trafikverket vill ta bort dem och förslaget är ute på en samrådsrunda.

Länsstyrelsen skriver att generellt kan banområden vara förorenade av bland annat oljor, giftiga ämnen som bildas vid förbränning (PAH-ämnen), metaller och bekämpningsmedel.

Därför bör, enligt länsstyrelsen, Trafikverket stämma av med Mariestads kommun, som har tillsynsansvaret, kring behovet av olika undersökningar och åtgärder.

Artikeltaggar

MariestadMariestads kommunMiljöTrafikTrafikverket

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.