Hoppa till huvudinnehållet

Om skärvor av en familj – författarbesök på Töreboda bibliotek

Publicerad:
– Eftersom alla karaktärer i boken är individer upplever de och hanterar det svåra som hänt dem på olika sätt, och så småningom brister banden, säger författaren.
– Eftersom alla karaktärer i boken är individer upplever de och hanterar det svåra som hänt dem på olika sätt, och så småningom brister banden, säger författaren.

Det är en mycket väl hemmastadd författare som pratar böcker och skrivande på biblioteket på onsdag.

Kerstin Malmberg och hennes man har inte ens bott i Töreboda i två år, men de är redan bland de bästa ambassadörer en plats kan få.

– Vi upplever Töreboda som en otroligt härlig plats, säger författaren.

– Jag kommer att läsa några avsnitt ur min senaste bok Skärvor - jag vill förstås gärna göra folk intresserade av att läsa den, säger Kerstin Malmberg, när samtalet kommer in på planen inför onsdag. Författaren Kerstin Malmberg på biblioteket

”Skärvor” är en fiktiv berättelse med verklighetsbakgrund, vars titel syftar på en familj som splittras av en tragisk händelse.

– Eftersom alla är individer upplever de och hanterar det svåra som hänt dem på olika sätt, och så småningom brister banden, säger hon.

I Gastorp känns det som om man bor på landet, tycker författaren Kerstin Malmberg, som kommer till biblioteket på onsdag.
I Gastorp känns det som om man bor på landet, tycker författaren Kerstin Malmberg, som kommer till biblioteket på onsdag. Foto: Malin Bring

Relationsproblem

Kerstin Malmberg har mött många familjer och individer med relationsproblem under sina yrkesverksamma år som socionom och terapeut. I romanen är det en familj bestående av ett föräldrapar med två barn som står i centrum, plus några individer i deras närhet.

Skärvor från arbetslivet formar Kerstins nya bok"Tomma sidor som sinnesbilden av mina andetag” – så bearbetar Kerstin lungcancern

– Jag plockar bitar från olika människoöden som jag tagit del av under mitt arbetsliv, men ingen kommer att kunna känna igen sig eftersom jag hela tiden blandar och ger, försäkrar hon.

Läsarna ska inte förvänta sig någon kronologisk berättelse; Kerstin Malmberg tycker om att växla mellan olika tidsplan. Romanen gör nedslag i 40-talet, 50-talet och nutiden, säger hon.

Tidigare framträdande

Det är första gången hon pratar om sitt författarskap på biblioteket, men hon har tidigare besökt Formcraft, där hon berättade om en diktsamling och en av sina andra romaner.

Vi trivs fantastiskt bra här i Töreboda. Vi har mött så många härliga människor och går på allt som bjuds. Nyss besökte vi Sunne tillsammans med Konstföreningen, säger hon entusiastiskt.

Paret har sällat sig till ett gäng promenadvänner som går utmed kanalen från Gastorpsbron till Hajstorp och tillbaka varje vecka, damer på tisdagar och herrar på onsdagar.

– Det är en av de många trevliga aktiviteter vi upptäckt sedan vi flyttade hit, som har gjort att vi lärt känna flera nya människor, säger hon.

Artikeltaggar

BerättelserBöckerFörfattareHajstorpLitteraturSunneTöreboda

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.