Hoppa till huvudinnehållet

Båt- och hamnfestivalen gjorde plusresultat – lutar åt fortsättning: ”Har varit ett stort intresse”

Publicerad:
Båt- och hamnfestivalen i Mariestad ser ut att vara här för att stanna. Näringslivschefen på kommunen Peter Jonsson, till vänster i bild, hoppas på ett snart besked från politiken.
Båt- och hamnfestivalen i Mariestad ser ut att vara här för att stanna. Näringslivschefen på kommunen Peter Jonsson, till vänster i bild, hoppas på ett snart besked från politiken. Foto: Birthe Wetter

Sommarens premiärupplaga av Båt- och hamnfestivalen i Mariestad kan sammanfattas som en ekonomisk framgång – och nu hoppas näringslivschefen på en repris framöver.

– Vi ser ut att ha en liten peng till startkapital över till nästa år, säger Peter Jonsson.

Hamnen fylldes av besökare och båtar under helgen 9-11 juni då Mariestads kommun och Mitt Mariestad arrangerade Båt- och hamnfestivalen för första gången. Nu är en utvärdering gjord av premiärevenemanget – och den gav positivt resultat, bekräftar näringslivschef Peter Jonsson.

– Vi kikar på en fortsättning. Det har varit ett stort intresse och det vi har kunnat fånga upp har varit positivt, säger han.

Vad är det ni har fått beröm för?

– Att det händer något nytt och framförallt att det gör det i hamnen. Vi ville utnyttja vårt fina läge och belysa den fina båt- och hamnstaden vi har.

Mariestads kommun gick in med 150 000 kronor i projektet och kommer inte få skjuta till något mer i efterhand när nu den ekonomiska genomgången är gjord.

– Resultatet kommer hamna på rätt sida. Det ser riktigt lovande ut. Vi kommer ha en liten peng till start för nästa år, säger Peter Jonsson.

För att det ska bli ett nästa år behöver dock politiken ge sitt medgivande, när ett beslut kan komma vill inte Peter Jonsson uttala sig om i dagsläget.

– Jag hoppas att ett beslut kommer snart. Vi vet att vi har lite sent ute och hoppas vi slipper den tidsjakten framöver, säger han.

Trångt i hamnen på andra dagen – Louie, 2, hängde med sin farmor på festivalenFestivalens första dag lockade långväga gäster: ”Ska bli lite nostalgiska”Kritik mot hur krögare anlitades till hamnfestivalen: ”Inte gått schysst till”

Artikeltaggar

Näringsliv

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.