Hoppa till huvudinnehållet

Felicia, Ellicka och stans a-traktorer filmades av Tadros – del av Grannen Måns nya låt

Publicerad:
Felicia Angelsiöö och Ellicka Mann har varit med om sin första inspelning till en musikvideo. Arkivbild.
Felicia Angelsiöö och Ellicka Mann har varit med om sin första inspelning till en musikvideo. Arkivbild. Foto: Birthe Wetter

I slutet av augusti var Sebastian Tadros på hemmaplan och på jakt efter a-traktorer. Han hittade två och fick tips om var fler kunde hittas.

Felicia Angersiöö och Ellicka Mann samt deras fordon blev del av en inspelning till Grannen Måns nya låt ”Raggare”.

– Den är lite mer barnvänlig epadunk, säger 15-åriga Felicia.

Epadunk är en musikgenrer som artisten och dj:n Sebastian Tadros väljer att beskriva som ”hajpad”. Och visst har låtarna vars texter ofta handlar om alkohol, sex och att köra A-traktor gjort succé de senaste två åren.

– De tar över topplistorna, jag tänkte det måste vi haka på, berättar Sebastian.

Låten ”Raggare” är skriven till Mariestadsartisten Grannen Måns och skrevs av Tadros i början av sommaren.

Grannen Måns släpper till helgen en ny låt och musikvideo, där en del av filmandet skedde i Mariestad. Arkivbild.
Grannen Måns släpper till helgen en ny låt och musikvideo, där en del av filmandet skedde i Mariestad. Arkivbild. Foto: Alf Ehn

– Jag var på väg utomlands och hade glömt sätta min Spotify i offlineläge, så jag hade ingen musik att lyssna på. När jag satt där och hörde flygplansljudet kom jag på Måns nya låt. Texten skrev jag ner som anteckningar och melodisnuttar spelade jag in på flygplanstoaletten.

Väl tillbaka i Sverige blev det studiotid för att göra klart låten.

– Den är superglad och tilltalar alla. Epadunk kan vara ganska grov med svordomar och könsord. ”Raggare” är inte sådan, säger Tadros.

Sebastian Tadros har gjort många låtar till Grannen Måns, den senaste ska släppas i helgen och heter ”Raggare”.
Sebastian Tadros har gjort många låtar till Grannen Måns, den senaste ska släppas i helgen och heter ”Raggare”. Foto: Pressbild

Spelade in video

När musiken var i hamn skulle en video bli verklighet. För det fanns två dagar avsatta. Sebastian bestämde sig för att åka hem till Mariestad, där vet han att det finns ungdomar som kör a-traktorer.

– Jag drog till Coops parkering men hittade bara två, de sa att de flesta hängde i Hjo denna kväll. Det var redan sent men Måns var på så vi drog dit, säger artisten som berättar att de var ute efter en ”livekänsla” i videon.

– De första gångerna vi filmade blev det lite som vi kände för, senare gånger byggde vi upp miljöer som inte fanns. Nu ville vi gå tillbaka till hur vi gjorde i början för att få det ärligt och spontant.

Felicia Angelsiöö och Ellicka Mann var med om sin livs första filminspelning.
Felicia Angelsiöö och Ellicka Mann var med om sin livs första filminspelning. Foto: Charlotte Ferneman

En av dem som stod på parkeringen i Mariestad den kvällen som Tadros letade efter statister är kompis med Felicia Angelsiöö och Ellicka Mann. Hon visste att gänget dagen efter var bokade på intervju.

– Vi visste att det skulle finnas ett gäng a-traktorer på Vadsbogymnasiets parkering då, så vi drog dit, även om vi fick väldigt bra material i Hjo, berättar Tadros.

Dansa och köra

Mariestads A-traktorungdomar fick först lyssna på ”Raggare”.

– Sedan skulle vi göra en refränggrej, säger Ellicka.

– När beatet i låten kommer skulle vi göra en koreografin som var att dansa med huvudet från sida till sida, förklarar Felicia.

Duon berättar att Tadros och hans gäng både tog bilder och filmade.

– En kille som heter Goliat var med i själva musikvideon också, han skulle vara raggare, säger Ellicka.

Hur gjorde han sig som raggare då?

– Han passar in bra, drog ner byxorna och visade stjärten, säger Felicia och skrattar.

Inspelningen i Mariestad tog ungefär en timme. Utöver rörelser till musik instruerades ungdomarna även att köra rakt fram med sina a-traktorer samtidigt på given signal.

– Det blev inte riktigt som tänkt. Vissa krypkörde medan andra hade svårare att göra det med sina bilar, berättar Ellicka.

Ellicka Mann, Felicia Angelsiöö och Simon Petterson alias P var några av Mariestadsungdomarna som var på plats när Tadros och Grannen Måns spelade in material. Arkivbild.
Ellicka Mann, Felicia Angelsiöö och Simon Petterson alias P var några av Mariestadsungdomarna som var på plats när Tadros och Grannen Måns spelade in material. Arkivbild. Foto: Charlotte Ferneman

Hursomhelst var Tadros väldigt nöjde med Mariestadsgängets insats.

– De gjorde så jädra bra ifrån sig på parkeringen, säger han och tillägger:

– Tyvärr fick vi dock inte plats med det i själva musikvideon då vi hade så mycket material från Hjo där allt var samlat. Men vi tänker att det från Mariestad kan bli del av det som publiceras på sociala medier.

Ellicka och Felicia, som var med under inspelningen, kan tänka sig att ”Raggare” kommer att spelas på deras strög.

– Grannen Måns riktar sig mer till yngre och det är ju bra att det finns barnvänliga låtar, då kanske det blir nya raggare i framtiden.

Ta ett ”strög” i Mariestad – ungdomarna berättar: ”Man kan leva livet”Simon blev upplärd av pappa som tävlat i ljud-SM: ”Vill ha mest ljud i bilen”Felicia, 15, är självutnämnd ”Passenger princess” – har varken körkort eller bilJennifer, 16, kör en tidigare polisbil – hedrar föräldrarna med regplåtenFelicia, 17, om den unika familjebilen som byter färg: ”Den är bekväm”

Artikeltaggar

A-traktorBilburen ungdomFilmFilmerHjoMariestadMusikParkeringSebastian TadrosSpotifyVadsbogymnasiet

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.