Hoppa till huvudinnehållet

Livsmedelsverksamheter i Mariestad brast i kontroll – hade smutsiga golv och kök

Publicerad:
Reporter Elin Nilsson
Elin Nilsson
elin.nilsson@mariestadstidningen.se
Genrebild.
Genrebild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Orena väggar, tak och golv.

Det är några av de anmärkningar miljö-och byggnadsnämnden gjort på två livsmedelsverksamheter i Mariestad, enligt nyhetsbyrån Sirén.

För inte så länge sedan visade en inspektion av en livsmedelsverksamhet i Mariestad att anläggningen hade anmärkningsvärda brister.

Råttskit och smuts på livsmedelsanläggning – kommunen kräver åtgärderFlera brister redan åtgärdade i verksamheten: ”Här finns inget motstånd”

Miljö-och byggnadsnämnden har gjort ytterligare kontroller runtom i kommunen och nu har det visat sig att även andra verksamheter har brister.

Hos den ena verksamheten har miljö-och byggnadsnämndens inspektörer anmärkt på att golvet i kylrummen och golvet vid varumottagningen var smutsigt, att handfatet vid en frys var orent och att väggen inne på personaltoaletten behövde städas och att pappersbehållaren där inne behövde göras i ordning.

Dessa punkter kommer att följas upp i samband med nästa ordinarie kontroll.

Fel temperatur för livsmedel

Den andra anläggningen hade ännu fler brister.

Här anmärkte miljöinspektörerna på att godsmottagningens golv samt golvet i frysrummet var orent, att kartonger i frysrummet behövde sättas upp på hyllor eller vagnar och att väggar och tak i köket behövde städas.

Utöver det behövde ventilationerna göras rent, en mindre del av matsalen var i behov av städning, städrummets vask behövde bli ren och de måste göra i ordning och hänga upp sina städredskap efter användning.

Under inspektionen uttryckte inspektörerna också att verksamheten behöver kontrollera temperaturen på den mat de serverar. Det är för att säkerställa att inte bakterier börjar växa.

Dessa punkter ska vara åtgärdade senast den 11 september och en uppföljande kontroll kommer att göras den 12 september.

Artikeltaggar

BristerMariestadMat och dryck

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.