Hoppa till huvudinnehållet

Företag i Mariestad försätts i konkurs

Publicerad:
bolagsverket
bolagsverket

Aktiebolaget Anna K AB i Mariestad begärs i konkurs.

Företaget registrerades 4 juni 2021 och har haft sitt säte i Mariestad. Konkursen registrerades hos Bolagsverket och inleddes den 11 september, enligt uppgifter från kreditupplysningsföretaget AB Syna.

Anna K AB

Så går en konkurs till

En konkurs innebär, för ett aktiebolag, att det avvecklas genom att bolagets tillgångar används för att betala bolagets skulder. Ett bolag kan begäras i konkurs av aktiebolaget självt eller av en borgenär som har fordringar på bolaget. Tingsrätten tar upp ansökan och försätter bolaget i konkurs. Tingsrätten utser en konkursförvaltare som hanterar processen. Konkursförvaltaren redovisar till tingsrätten som avslutar konkursen och bolaget är därmed upplöst. Länk till Bolagsverket

Artikeltaggar

KonkurserMariestadNäringslivNya företagVästra Götalands län

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.