Hoppa till huvudinnehållet

13 år senare – Sara tillbaka i SSL med Lockerud: ”Helt annat motstånd nu”

Publicerad:
Sara Stöckel är laddad inför en ny SSL-säsong. Som back kommer hon göra allt för att försvara Lockerud.
Sara Stöckel är laddad inför en ny SSL-säsong. Som back kommer hon göra allt för att försvara Lockerud. Foto: Charlotte Ferneman

För 13 år sedan åkte IBK Lockerud ur SSL, då var Sara Stöckel 16 år.

På söndag är Mariestadslaget tillbaka i högstaligan, men den här gången är Stöckel en av de äldsta i laget.

– Jag visste inte om jag skulle vara med inför den kommande säsongen, säger Lockerudsbacken.

Sara Stöckel är en av de äldsta i laget inför den kommande SSL-säsongen. Den rutinerade spelaren har spenderat många år på innebandyplanen.

I fjol följde hon mestadels laget från sidan. Under det senaste året har lusten att kliva på planen ökat. Med över 200 A-lagsmatcher på meritlistan, kan 29-åringen vara en stark försvarare för Mariestadslaget.

Hon är den enda som har spelat med Lockerud i SSL tidigare när laget var med säsongen 2010/2011. Då laget plockade 6 poäng på 26 matcher.

– Det var ett tufft motstånd och de körde över oss. Tempot på spelet var på en annan nivå, säger Sara Stöckel.

Sist Sara Stöckel (14) spelade med Lockerud i SSL var säsongen 2010/2011. (Arkivbild)
Sist Sara Stöckel (14) spelade med Lockerud i SSL var säsongen 2010/2011. (Arkivbild) Foto: Jan Fleischmann

Någon särskild match du minns vid förra deltagandet i SSL?

– Jag minns när vi mötte Pixbo, de var storfavoriter och vi vann nästan mot dem. Vi var ett bättre lag än vad tabellen och poängen visade.

Med tanke på truppen Lockerud hade vid senaste sejouren hade det kunnat fallit väl ut.

– Det var givetvis en stor besvikelse att vi åkte ur, men vi hade kunnat gett mer med den truppen vi hade då. Vi hade flera duktiga spelare som Marjo Nieminen, Linda Söderberg, och Malin Blomkvist, säger hon och fortsätter:

– Lagidrott har alltid legat mig varmt om hjärtat. Man blir en annan människa på innebandyplanen. Nu blir det en nytändning med tanke på SSL. Nu måste vi jobba både offensivt och defensivt.

Sara Stöckel har rutin när det gäller spel i SSL, och nu kommer hon kunna ta hjälp av tidigare meriter.
Sara Stöckel har rutin när det gäller spel i SSL, och nu kommer hon kunna ta hjälp av tidigare meriter. Foto: Peter Gustafsson

Uppladdningen är på topp inför säsongen och det finns mycket hon tar med sig spelmässigt, utifrån hennes position som back.

Något som 29-åringen också trycker extra på är att laget måste jobba tillsammans och hålla det defensiva spelet under kontroll.

– Det är viktigt att vi spelar med ett lugn och tänker till en extra gång, säger Stöckel och fortsätter:

– Vi får räkna med att det kommer bli svårt att äga bollen i alla lägen, men samtidigt måste vi vara ett orosmoment för motståndarna.

Motståndet som stundar kommer bli en utmanande uppgift.

– Spelmässigt ska vi vinna mot dem som ligger på samma nivå som oss. Lagen som är i toppskiktet av serien kommer bli tuffa att möta. De har flera rutinerade spelare som har landskamper med sig i bagaget, säger hon.

Hon avslutar:

– Min förhoppning är att vi kommer fixa ett nytt kontrakt i serien och vi får också ett kvitto på vart vi ligger spelmässigt mot de bästa i Sverige.

Vilan är över för Lockerudsbacken och nu väntar en tuff säsong.
Vilan är över för Lockerudsbacken och nu väntar en tuff säsong. Foto: Charlotte Ferneman

Artikeltaggar

IBK Lockerud MariestadInnebandySara StöckelSSLSSL-NEDRÄKNING

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.